Knjige se vračajo pod krošnje

Od včeraj do četrtka, 20. junija, bo Borov gozdiček spet gostil Knjižnico pod krošnjami. In v juliju se bo ta selila v Kanal, kjer ostaja tri tedne.

V senci dreves so znova odprli knjižnico pod krošnjami, ki se julija seli še v Kanal.
V senci dreves so znova odprli knjižnico pod krošnjami, ki se julija seli še v Kanal.  

NOVA GORICA > Kot sta včeraj ob odprtju Knjižnice pod krošnjami poudarila podžupan Simon Rosič in direktorica mladinskega centra Lara Brun, je poletno čitanje na prostem v senci dreves, ki se v Novi Gorici ponavlja deset let in v Kanalu leto dni manj, namenjeno dvojemu; branju knjig in rabi javnega prostora. V Borovem gozdičku je do prihodnjega četrtka med drugim mogoče sesti na stole, ležalnike ali na tla in v roke vzeti eno od 400 knjig in drugih publikacij na razpolago. V primeru dežja ponudba odpade. Vse knjige je organizator dogodka, mladinski center, dobil v dar in bodo med letom na razpolago v MC.

Poskrbljeno je tudi za italijanske obiskovalce, in sicer z nekaj deli v italijanščini, ne manjka dnevno časopisje. Dopoldneve so si pravzaprav rezervirale šole in učenci bodo prihajali brat pod borovce. Popoldne in zgodaj zvečer ter med prihajajočim vikendom pa se bo v tej knjižnici vedno kaj dogajalo. Jutri ob 19. uri, na primer, je napovedana okrogla miza o prihodnosti goriške literature, v nedeljo ob 10. uri pa otroška predstava, v katero bo vključeno občinstvo. Tudi letos bo na sporedu branje na glas v sodelovanju z domom upokojencev, dogajanje pa bo sklenil koncert z glasbenim gostom, ki ga ne želijo razkriti, saj gre za presenečenje.

Knjižnica se od 16. julija do 5. avgusta seli v Kanal. Po besedah organizatorja Blaža Valentinčiča jo bodo letos podaljšali z dveh na tri tedne. Zato, je dodal, “ker čutimo, da je takih projektov, ki združujejo vse generacije, premalo.” Med drugim bodo ponudili delavnice, recimo o jogi za otroke ali o “kuhanju” pravljic, in bodo gostili Janeza Škofa.


Najbolj brano