Gospodarstvo in podjetniki za bolnišnico

Iz Splošne bolnišnice Nova Gorica so gospodarstvenike in podjetnike v regiji prosili za pomoč pri nakupu nujno potrebne opreme za zdravljenje bolnikov s covid-19.

V novogoriški bolnišnici potrebujejo pomoč pri nujnem nakupu 
dodatne opreme.  Foto: Rosana Rijavec
V novogoriški bolnišnici potrebujejo pomoč pri nujnem nakupu dodatne opreme.  Foto: Rosana Rijavec

ŠEMPETER > Bolnišnica nujno potrebuje finančno pomoč za nakup medicinskih aparatov, ki so neizogibno potrebni pri zdravljenju in nadzoru pacientov, pri katerih okužba s covid-19 poteka v zmerno hudi ali hudi obliki, so zapisali v regijski bolnišnici.

Med dodatno opremo, ki jo potrebujejo v zavodu, so, denimo, perfuzor, infuzijska črpalka, EKG aparat, monitorji za nadzor življenjskih funkcij, pulzni oksimetri.

Mestna občina Nova Gorica je bolnišnici že nakazala 5.000 evrov. Gre za sredstva, ki so bila prvotno namenjena organizaciji novoletnih prireditev. Teh glede na razmere najverjetneje tako ali tako ne bo mogoče izpeljati v predvidenem obsegu.

Iz bolnišnice so za pomoč zaprosili tudi gospodarstvenike in podjetnike. Kljub temu, da tudi za ekonomski sektor razmere še zdaleč niso rožnate, so se številni na prošnjo pozitivno odzvali. Bolnišnica prispevke zbira na svojem transakcijskem računu z namenom nakazila “finančna pomoč za nakup opreme covid-19.”


Najbolj brano