Ajdovec Franko Bajc zmagovalec Exatlona

26-letni Franko Bajc iz Ajdovščine se že drugič vrača iz resničnostnega šova kot zmagovalec. Pred tremi leti je zmagal v Kmetiji, gledalci oddaje Exatlon Slovenija pa so v petkovem finalu lahko spremljali, kako se je dokopal do lovorike (in do 50.000 evrov nagrade) tudi v tem tv-šovu. Med dekleti, kjer je bila skoraj do zadnjega v boju za zmago še ena Primorka, je slavila Marjanca Polutnik iz Šentjurja.

Z vmesno prekinitvijo zaradi poškodbe je Franko Bajc  v Exatlonu 
Slovenija vztrajal od samega začetka.  Foto: Planet TV
Z vmesno prekinitvijo zaradi poškodbe je Franko Bajc v Exatlonu Slovenija vztrajal od samega začetka.  Foto: Planet TV

S petkovim finalom se je po treh mesecih zaključila ena najbolj gledanih oddaj slovenskih televizij, franšizni šov Exatlon Slovenija, v katerem se je na športnih poligonih v Dominikanski Republiki pomerilo več kot 20 tekmovalcev.

Kvartet Primorcev

Med njimi so bili tudi štirje Primorci; bivši mister Slovenije Simon Blažević iz okolice Kopra, Izolanka Noemi Jae (oziroma Noemi Jugovac, pred leti udeleženka resničnostnega šova Bar), osebna trenerka iz Kopra Eva Peternelj ter športni navdušenec in stari znanec tv-šovov Franko Bajc iz Ajdovščine.

Slednja dva sta v Exatlonu zdržala najdlje. Eva je tik pred koncem zapustila šov zaradi poškodbe na ustnici, ki jo je dobila med eno od preizkušenj, Franko pa je napredoval vse do petkovega finalnega dvoboja s kikbokserjem Samom Petjetom iz Metlike in ga naposled tudi dobil. S prevlado na poligonih si je prislužil 50.000 evrov nagrade, enako kot Marjanca Polutnik, zmagovalka ženskega finalnega dvoboja z Vanjo Štemberger,

Z zmagovalko v ženski konkurenci Marjanco Polutnik (foto: Planet TV)

“Rad imam pritisk”

Kot je povedal, se je v finalu počutil zelo suvereno. “Rad imam pritisk in zdaj ga je bilo največ, odkar sem tukaj. Imel sem res dobrega nasprotnika, ki je to še bolj podžgal. Prva točka, ki sem jo dosegel, je bila najpomembnejša, saj mi je takrat odleglo in je bilo lažje v nadaljevanju,” je strnil svoje občutke po zmagi. “Vse skupaj se mi zdi malo neverjetno. Ta zmaga je za vse tiste, ki ste verjeli vame in navijali zame. Za vse tiste, ki so mi dajali nasvete tukaj, in vse, ki ste si želeli, da zmagam. Jaz sem na poligonu dal vse od sebe. Upam, da se je to videlo,” je še povedal.

Zanj je to že druga televizijska zmaga. Prvo je zabeležil pred tremi leti v resničnostnem šovu Kmetija. Še pred tem se je udeležil oddaje Survivor, plesal je tudi v oddaji Zvezde plešejo in se potegoval za naziv mister Slovenije.NR


Najbolj brano