Plus
Primož Trubar je bil svetovljan in tudi malo Primorec
Primož Trubar je bil svetovljan in tudi malo Primorec

Da je Jonatan Vinkler ves vpet v sodobni, dinamični in hitri način življenja, ki zahteva nenehne menjave ritma in prilagajanje vedno novim nalogam, ni nikakršnega dvoma. Vedno je na poti med Ljubljano in Koprom, med uredniškimi in korektorskimi zadolžitvami v Založbi Univerze na Primorskem, lastnimi raziskovalnimi projekti in predavanji, ki se jih, ne glede na to, ali so akademska ali poljudno znanstvena, loteva iskreno in strastno. A hkrati uspe ostati učenjak, v skorajda starosvetnem, vsekakor pa najboljšem možnem pomenu te besede.

7. Val
En dober mesec
7. Val
En dober mesec

Ne vem, če je bil ta mesec posebno dober, razen za našega Boruta seveda, ki je s svojo povezovalno in uravnoteženo mantro zmagovalno izšel iz drugega kroga predsedniških volitev, vsekakor pa vem, da je natanko še en dober mesec do konca sedemnajstega leta trenutnega tisočletja.

Test balzamov za ustnice: najdražji ni najboljši
Zdravje
Test balzamov za ustnice: najdražji ni najboljši

Potrošniške organizacije so postavile pod drobnogled več kot 70 balzamov za ustnice (18 od teh jih lahko kupite tudi v Sloveniji), ki spadajo med najbolj razširjene kozmetične izdelke. Cilj testa je bil ugotoviti neželene sestavine.