Zdravje
Test balzamov za ustnice: najdražji ni najboljši
Test balzamov za ustnice: najdražji ni najboljši

Potrošniške organizacije so postavile pod drobnogled več kot 70 balzamov za ustnice (18 od teh jih lahko kupite tudi v Sloveniji), ki spadajo med najbolj razširjene kozmetične izdelke. Cilj testa je bil ugotoviti neželene sestavine.

Uši spet na pohodu
Uši spet na pohodu

Že nekaj časa starši otrok sprašujejo, kako ravnati v primeru pojava uši v vrtcih. Kaže, da se uši znova pojavljajo, zato ni odveč o tej nadlogi vedeti nekaj koristnih informacij za njihovo lažje zatiranje.

Oskrba in pomoč ostarelim sta mnogo več kot zdravljenje
Oskrba in pomoč ostarelim sta mnogo več kot zdravljenje

Predlog zakona o dolgotrajni oskrbi in obveznem zavarovanju zanjo, zdravstveno ministrstvo je razpravo omejilo do včeraj (20. novembra), neti ogorčenje. Gre za še enega slabih izdelkov brez celovitih rešitev, ki bi starostnikom zagotavljale vsaj to, kar že imajo. Večina storitev bo dražjih, opozarja tudi Skupnost socialnih zavodov in mnogi jih ne bodo več zmogli plačati. Očitno gre tudi za tiho preobrazbo domov upokojencev v negovalne bolnišnice. Pomoč na domu bo slabša od dosedanje, vse niti prevzema zdravstvo, socialna sfera je prezrta. Manjka opredelitev celovitega financiranja in posebna zavarovalnica. Zakon financiranje in odločanje podeljuje kar zavarovalnici ZZZS. Zakon je nesprejemljiv, so ocenili tudi na okrogli mizi v Kopru.