Sobota
Benjamin Ličer: “Največje priznanje je, ko mi rečejo hvala”
Benjamin Ličer: “Največje priznanje je, ko mi rečejo hvala”

Benjamin Ličer Benđo je tisti legendarni primorski letalec, ki se v svoji dolgoletni karieri pilota ni zadovoljil samo z letalskimi dosežki, pa čeprav je postal tudi večkratni prvak v akrobatskih letih, med drugim je poletel tudi pod solkanskim mostom. Svoje “užitke v zraku” je namreč želel združiti tudi s humanitarnim delom. Njegov pogled iz zraka rešuje življenja na tleh. In čeprav je za svoje delo prejel tudi najvišje priznanje - kip civilne zaščite, še ne namerava pristati. Svoje znanje pa prenaša tudi na mlade pilote. Po sobotni razglasitvi smo mu zastavili nekaj vprašanj.

Osebnost Primorske
Petra, ki dekletom pomaga iz začaranega kroga
Sobota
Petra, ki dekletom pomaga iz začaranega kroga

Če je še pred kakšnega pol leta le ožji krog ljudi poznal Petro Ugrin iz Kopra, je danes ta 25-letna diplomirana kineziologinja in osebna trenerka oporna točka mnogim dekletom, ki se želijo dobro počutiti v svojem telesu. Njena facebookova skupina PGrlPower, ki jo je ustanovila lani poleti, šteje že približno 2000 članic, starih med 15 in 40 let, ki si med seboj izmenjujejo informacije, povezane s fitnesom in zdravim načinom življenja, ter pozitivne in motivacijske misli. Petra pa jim je pri tem v veliko pomoč tudi z nasveti o zdravi prehrani in oblikovanju telesa.

Koncesija za VII. pomol
Sobota
Koncesija za VII. pomol

Luki Koper je v začetku leta 2001 uspel veliki met: dobila je 30-letno koncesijo za upravljanje sedmega pomola v tržaškem pristanišču.