Recept: hruškova rezina z domačimi sladoledi
Sestavine za štiri osebe:
rezina:
0,5 kg sočnih in sladkih hrušk (Williams ali Decana)
2 domači jajci
7 jedilnih žlic sladkorja
3 jedilne žlice moke
200 ml sveže smetane
1 vanilina
1 pecilni prašek
1 naribana limonina lupinica
priloga:
domači kremni sladoledi
Hruške olupimo, očistimo in narežemo na lističe debeline 2 do 3 milimetre. Položimo jih v primeren, namaščen pekač. Prelijemo z gosto tekočim testom, ki smo ga zmešali iz jajc, sladkorja, moke, smetane, vaniline, pecilnega praška in limonine lupinice (dve do tri minute umešavanja). Pečemo 35 do 45 minut, na 170 do 180 stopinjah Celzija.
Topel desertni krožnik posujemo s sladkorjem v prahu in zdrobljenimi lešniki. Dodamo še toplo hruškovo rezino, priložimo kozarček domačih sladoledov in takoj ponudimo.
Recept je pripravil kuharski mojster Matej Tomažič iz Majerije na Slapu pri Vipavi.