Osebnost Primorske leta 2021 je Primož Krečič

Osebnost Primorske za leto 2021 je koprski stolni župnik Primož Krečič, ki je z neutrudno ekipo zanesenjakov uresničil sanje o umestitvi novih orgel v koprski stolnici.

Koprski stolni župnik Primož Krečič je osebnost Primorske leta 2021. Foto: Tomaž Primožič/FPA
Koprski stolni župnik Primož Krečič je osebnost Primorske leta 2021. Foto: Tomaž Primožič/FPA

KOPER > Zmagovalko ali zmagovalca so razglasili nocoj v posebni oddaji, ki ste jo lahko spremljali v živo iz Studia Hendrix Radia Koper-Capodistria.

Primož Krečič je kot izjemna in karizmatična osebnost s svojo vizijo, povezovalnostjo, vztrajnostjo in s svojo neutrudno ekipo uresničil sanje vseh, ki so si želeli in prizadevali za pridobitev edinstvenega instrumenta, orgel znamenite züriške dvorane Tonhalle. Ni se ustrašil tveganja, nepredstavljivih stroškov, niti nasprotujočih si mnenj.

Okrog sebe je zbral somišljenike, sodelavce in vse, ki so lahko kakorkoli prispevali k uresničitvi cilja. Danes na izjemno estetsko in slogovno prefinjeno obnovljenem koru stoji veličastna kraljica instrumentov - pridobitev ne le za Koper, temveč tudi za širšo slovensko in tujo kulturno javnost.

Uredništva sodelujočih medijev - Primorskih novic, Regionalnega RTV centra Koper-Capodistria, deželnega sedeža RAI FJK in Pri morskega dnevnika so oblikovala izbor kandidatov, za katere velja predvsem ugotovitev, da so naredili tisti korak onkraj.

V ospredju Tinkara Kovač, v ozadju voditelja prireditve Iztok Novak Easy in Mairim Cheber (foto: Tomaž Primožič/FPA)

To so: borka za Trnovski gozd Mojca Milone, epidemiolog Mario Fafangel, koprski stolni župnik Primož Krečič, ravnateljica Srednje gozdarske in lesarske šole Postojna Cvetka Kernel, pianist Alexander Gadjiev, igralka in botra prve čezmejne Parade ponosa Lara Komar, borec za pravice slepih in slabovidnih Igor Miljavec, učitelja Andreja Gulič in Matej Maver, avtorja znanstvene monografije o Narodnem domu Gorazd Bajc in Borut Klabjan in najmlajši zastavonoša na paraolimpijskih igrah v Tokiu Matteo Parenzan.

Osebnost Primorske 2021 je razglasil živahen radijsko televizijski par - Mairim Cheber, voditeljica in novinarka Radia Trst A ter voditelj in glasbeni urednik na radiu Koper Iztok Novak Easy. Za glasbene užitke sta poskrbela Tinkara Kovač in pianist Davor Klarič.

Tinkara Kovač in Davor Klarič (foto: Tomaž Primožič/FPA)


Najbolj brano