Osebnost Primorske
Svoj poklic doživlja kot poslanstvo
Svoj poklic doživlja kot poslanstvo

Obstajajo službe in obstajajo poslanstva. Med te, ki svoj poklic doživljajo kot poslanstvo, nedvomno lahko prištevamo tudi aprilsko osebnost Primorske, upokojenega kardiologa dr. Borisa Cibica. Kljub častitljivi starosti 98 let še vedno rad obleče zdravniško haljo in v sklopu delovanja Društva za zdravje srca in ožilja, ki ga je takoj po upokojitvi pomagal ustanoviti, brezplačno svetuje pacientom.

Vztrajni in zagnani četverec
Vztrajni in zagnani četverec

Boris Cibic kljub častitljivim 98 letom nadaljuje svoje zdravniško poslanstvo. Ana Zavadlav z ilustracijami bogati otroške revije in slikanice. Alen Hodžić je kapetan košarkarjev Sixt Primorske, ki so se uvrstili med regionalno elito. Salvator Žitko pa že desetletja raziskuje zgodovino Istre in Primorske. To so kandidati za naziv osebnost Primorske meseca aprila, ki se potegujejo za glasove bralcev, poslušalcev in gledalcev Primorskih novic, Radia Koper, Televizije Koper, Primorskega dnevnika in Radia Trst A ter komisije sodelujočih medijev. Kdo jih bo zbral največ, bo znano prihodnjo soboto.

Steber vztrajnosti in volje
Steber vztrajnosti in volje

Stebri vlečnice na majhnem, najstarejšem primorskem smučišču SKI Bor na črnovrški planoti so jekleni. Prav taka je volja lastnika Pavla Čuka. Domačina, ki je propadajoče smučišče rešil in uredil v eno naših najprijetnejših malih smučišč. Delovalo je tudi minulo zeleno zimo. Pavel, ki bo ta mesec odštel 42. leto odvisnosti od dialize, na njem ni zamudil še nobenega dne.