Ocvrti špinačni žepki

 Foto: Ivan Merljak
Foto: Ivan Merljak

Za testo potrebujemo:

40 dag bele moke

3 jajca

1 dcl mleka

sol

Za nadev:

60 dag špinače

eno čebulo

dva stroka česna

sol in poper

parmezan

olje za cvrenje

Zamesimo testo, ki naj počiva 30 minut. Medtem blanširamo špinačo, jo odcedimo in sesekljamo ter jo prepražimo na čebuli in česnu. Solimo in popramo in še nekoliko podušimo. Testo tanko razvaljamo in ga razrežemo na kroge. Nanj damo žlico nadeva, potresemo s parmezanom, prepognemo in stisnemo robove ter ocvremo. Ponudimo kot prilogo k mesu. Namesto tega testa lahko uporabimo navadno kvašeno testo ter pečemo namesto cvremo.

Špinača je najboljši rastlinski vir koencima Q10 za močno srce. Poleg tega ima betain in folni kislino, ki preprečujeta aterosklerozo.

Več v knjigi Marije Merljak: Mladost v telesu - Srce in krvni obtok (izšla konec novembra 2021).


Najbolj brano