Kulinarika
Rumena podmornica, čarda in salaš
Rumena podmornica, čarda in salaš

Novi Sad bi moral biti Evropska prestolnica kulture (EPK) že v letu 2021, pa so zaradi koronavirusnih omejitev izvedbo prenesli za eno leto. In za dva tedna, ko po julijanskem pravoslavnem koledarju praznujejo prihod novega leta, že 7530 po tem štetju. V projekt, eden redkih doslej izven držav EU, so vložili 63 milijonov evrov. Mnogo ga je šlo za obnovo starih stavb, ki so bile že povsem blizu tega, da postanejo ruševine, nekaj za novogradnje, ogromno za programe.

Neokrnjeni Okusi na meji so nazaj
Neokrnjeni Okusi na meji so nazaj

Goričani ponovno upajo, da so se vremenoslovci zmotili in da bo lepo vreme nastopilo prej, kot je bilo napovedano. Vsaj danes zvečer, se priporočajo vsem svetnicam in svetnikom, ko se prireditev Okusi na meji, izvorno Gusti di frontiera, zares razživi, čeprav je bil otvoritveni večer že sinoči. Okusi bodo do nedelje v Gorico privabili veliko ljudi od blizu in daleč.

Lov na prosto mizo
Lov na prosto mizo

V ponedeljek začenjajo zbirati rezervacije za priljubljeno gastronomsko akcijo Teden restavracij. Potekala bo med 14. in 23. oktobrom, menije po 21, 23 in 27 evrov pa bo ponujalo kar 107 restavracij po vsej državi, seveda tudi številne na Primorskem.