Kulinarika
Istrska klobasa je na poti v Bruselj
Istrska klobasa je na poti v Bruselj

Na Pučah nad dolino Dragonje so na turistični kmetiji Tonin v ponedeljek že enajstič pripravili ocenjevanje istrskih klobas. Minilo je v covid vzdušju, brez publike, kar 29 vzorcev pa so ocenjevali trije izkušeni ocenjevalci te tradicionalne istrske suhe mesnine. Letošnji šampionski naslov je osvojil domačin Kristjan Veškovo.

Malvazija (Atimo)
Malvazija (Atimo)

Suho belo kakovostno vino, Hrvatska Istra, letnik 2018, 12 % vol. alk., Filip Koletnik (Premantura, Hrvaška), Cena: 28 evrov, filip.koletnik@gmail.com.

Bili so dnevi za ledeno trgatev
Bili so dnevi za ledeno trgatev

Nekaj vinogradnikov iz kontinentalne Slovenije, iz vinorodnih dežel Posavje in Podravje, se je jeseni odločilo, da bodo del pridelka namenili posebnim trgatvam.