Zmagala ljubezen do gledališča

Osebnosti Primorske meseca junija sta Katja Pegan in Neva Zajc, ki sta ob 20-letnici Primorskega poletnega festivala združili moči ter svoje znanje in izkušnje povezali za dobro ljudi, željnih vrhunskih gledaliških doživetij. Tako so odločili glasovi poslušalcev, bralcev in gledalcev Radia Koper, Primorskih novic in Televizije Koper ter komisije vseh treh medijev.

 Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Foto: Zdravko Primožič/Fpa

Festival tudi po njuni zaslugi ostaja zvest kakovosti in potrjuje, da istrsko primorje želi in potrebuje gledališče na prostem.

“Zelo sem vesela, da sva z Nevo Zajc združili moči kot pred 20 leti. Letošnje zadovoljstvo publike in podpora okolja govorita, da zgodbe PPF živijo dalje in preživijo krizo,” je zadovoljna Katja Pegan. “Hoteli smo počastiti 20 let PPF, v bistvu pa smo verjetno začeli novo zgodbo, ki bo povezala Primorsko in naredila festival še bolj mednarodni, kot je,” pravi.

Med tistimi, ki so v akciji Osebnost Primorske glasovali za osebnost junija, smo izžrebali tri dobitnike darilnih paketov. Po pošti jih bodo prejeli Marija Rovšček z Mosta na Soči, Vilma Franetič iz Dolenje vasi in Snježana Muzica iz Kopra.

Neva Zajc je povedala, da so od 20-letnice PPF veliko pričakovali in so si zelo želeli, da bi to bil velik praznik: “Deset strnjenih gledaliških dogodkov je za nas, ki smo v ta projekt verjeli vseh 20 let, najlepše darilo, toliko bolj, ker se je odlično odzvalo naše zvesto občinstvo.”

Pogovoru z obema lahko prisluhnete na Radiu Koper danes ob 11. uri.

Junija so se za naziv osebnost Primorske poleg Katje Pegan in Neve Zajc potegovali še kanuistični dvojec Sašo Taljat in Luka Božič, ki ima za sabo najboljši junij v svoji športni karieri, zbiralec zgodb o starovercih Pavel Medvešček ter Darko Turk, ki vsako leto vsaj dva tisoč ljudem na pohodih po Istri, Krasu in Brkinih razkriva nedotaknjene kotičke narave. NK, HR


Najbolj brano