GO TO BARCOLANA ponovno s podporo MK Group in Kempinski Palace Portorož

Že 51. leto zapored bo drugi vikend v oktobru tržaški zaliv preplavilo morje jadrnic. Odvijala se bo namreč že tradiconalna 51. Barcolana - najštevilčnejša jadralna regata na svetu. Ob boku velike Barcolane pa se bo odvijala tudi popolnoma slovenska reli regata GO TO BARCOLANA FROM SLOVENIA. Praznik za vse navdušence nad jadranjem bo potekal 12. in 13. oktobra ter bo zagotovo pritegnil veliko število obiskovalcev.

Lani je na regati Go to Barcolana from Slovenia by Kempinski 
nastopilo 62 slovenskih jadralnih posadk.
Lani je na regati Go to Barcolana from Slovenia by Kempinski nastopilo 62 slovenskih jadralnih posadk. 

Jubilejna 50. Izvedba Barcolane je bila nekaj izjemnega - tako zaradi števila udeležencev kot tudi zaradi množičnega obiska. Praznik jadranja si je namreč lani ogledalo več kot 300.000 ljudi, ki so v sobotni preizkušnji Go to Barcolana from Slovenia spremljali zmago Tutta Trieste 2 s krmarjem Milošem Radonjićem, nedeljsko izvedbo Barcolane pa je osvojila italijanska jadrnica Spirit of Portopiccolo.

Lani je na regati Go to Barcolana from Slovenia zmagala jadrnica Tutta Trieste 2 s krmarjem Milošem Radonjićem.

Jadralnega praznika pa seveda ne bi bilo brez izdatne pomoči podpornikov projekta. Tako kot lani tudi letos med njimi ostajata Kempinski Palace Portorož ter MK Group poslovneža Miodraga Kostića. Sta namreč pomembna partnerja tradicionalne Barcolane ter glavna pokrovitelja regate Go to Barcolana from Slovenia, ki sta jo že drugo leto zapored pripeljala v Portorož.

MK Group podpira lokalne skupnosti

“Kot ena izmed vodilnih hotelskih verig v regiji MK Group aktivno prispeva k razvoju slovenskega turizma in tako Portorož pozicionira kot eno izmed najbolj mondenih in prestižnih turističnih destinacij v tem delu Jadrana,” je poudarila Aleksandra Stojanović, direktorica korporativnih poslov MK Group, ter dodala, da je strateška usmeritev MK Group podpora lokalnim skupnostim in lokalnim dogodkom. S tem želijo, da destinacije, kjer poslujejo, postanejo turistično atraktivne ter vse bolj prepoznavne v svetu. To je hkrati eden izmed glavnih razlogov, zakaj je MK Group skupaj s hotelom Kempinski Palace Portorož tudi letos poskrbela, da se jadralna regata Go to Barcolana začenja prav v Portorožu.

Kai Behrens, generalni direktor Hotela Kempinski Palace Portorož je izjavil, da je “Barcolana 51” ena izmed najprestižnejših svetovnih jadralnih regat na svetu ter da je ponosen, da lahko Hotel Kempinski Palace Portorož že drugo leto zapored podpira ta prestižni dogodek: “Jadralna regata Go to Barcolana by Kempinski in MK Group si zasluži vso podporo, saj pripomore tako k promociji slovenskega jadranja in športa nasploh, kot tudi k razvoju slovenskega turizma in razvoju Portoroža kot edinstvene turistične destinacije.”

Tudi letos sta glavna pokrovitelja slovensko obarvane reli regate Go to Barcolana from Slovenia ter partnerja prestižne 51. Barcolane Kempinski Palace Portorož in MK Group.

Žbogar: “Videti tolikšno podporo slovenskemu jadranju je preprosto čudovito.”

Ambasador regate Vasilij Žbogar, najuspešnejši slovenski jadralec in prejemnik številnih olimpijskih kolajn in medalj na svetovnih in evropskih prvenstvih, pa je poudaril pomen podpornikov projekta, kot sta MK Group in Kempinski Palace Portorož: “Lani sem bil preprosto navdušen nad obiskom. Videti tolikšno podporo slovenskemu jadranju je preprosto čudovito. Vesel sem tudi, da se je podjetje MK Group skupaj s Kempinski Palace Portorož odločilo za ponovno podporo. Zaradi takšnih podpornikov nam namreč dogodek sploh lahko uspe. S tem pa raste tudi sam šport v Sloveniji. Na koncu pa je to tudi odlično priznanje vsem, ki v regato Go to Barcolana from Slovenia vlagamo že od samega začetka.”

Vasilij Žbogar, ki bo že drugo leto zapored ambasador regate Go to Barcolana from Slovenia, je prepričan, da bo s pokrovitelji, ko sta Kempinski Palace Portorož in MK Group, regata rasla še naprej.

Go to Barcolana from Slovenia se bo tako odvila v soboto, 12. oktobra s štartom ob 10. uri pred hotelom Kempinski Palace Portorož ter ciljem v Trstu. Seveda pa ste vabljeni tudi na tradicionalno 51. Barcolano v nedeljo, 13. oktobra, v Trst.

Fotografije: arhiv Kempinski Palace Portorož in MK Group


Najbolj brano