SMC za oba kandidata

V Izoli je mogoče tudi nemogoče. SMC podpira oba županska kandidata, neodvisnega Igorja Kolenca in Desusovega Branka Simonoviča. Prvi uživa podporo izolskega odbora stranke, drugi pa centrale.

Izolski odbor SMC se je v drugem krogu lokalnih volitev odločil podpreti  neodvisnega kandidata Igorja Kolenca
Izolski odbor SMC se je v drugem krogu lokalnih volitev odločil podpreti neodvisnega kandidata Igorja Kolenca 

IZOLA, LJUBLJANA>Branko Simonovič je kot predsednik izolskega Desusa, še bolj pa kot generalni sekretar te vladne stranke, tudi njen pomemben član. “Predsedniki koalicijskih strank so se še pred prvim krogom volitev dogovorili, da bodo v drugem krogu podprli kandidate koalicijskih partneric. V Izoli naj bi podprli mene, v Piranu Petra Bossmana (SD),” pravi. Takšno načelno podporo so nam včeraj potrdili tudi v centrali vladne SMC. “Ker pa je v njenem izolskem odboru nastal komunikacijski šum, niso upoštevali navodil centrale,” pojasnjuje Simonovič. Poslanec SMC Tilen Božič, ki ima v Izoli pisarno, je prepričan, da bodo šum odpravili že v nekaj dneh. V centrali pa dodajajo, da morata lokalni in izvršni odbor stranke soglašati, ker je lokalni odbor del stranke. Obenem zanikajo, da bi Desus podporo Simonoviču pogojeval z izstopom iz koalicije. Prav podpora SMC pa je za izolski Desus pomembna, saj sta na njegovi strani le še IJN in SLS, medtem ko Igorja Kolenca podpirajo SD, listi Združeni za Izolo in Nova lista za Izolo, ZZP ter po novem Oljka in izolski SMC.

Simonovič pričakuje preklic podpore Kolencu, nalepke SMC pa so sinoči začeli lepiti po plakatih obeh izolskih županskih kandidatov. MC


Najbolj brano