Izolski SMC vztraja pri podpori Kolencu

“Gospod Branko Simonovič, kandidat za župana stranke Desus, razširja neresnice, in sicer je popolnoma zavajajoče in neresnično, da ga Stranka Mira Cerarja (SMC) podpira v drugem krogu lokalnih volitev za župana v Občini Izola. Hkrati pa še zlorablja logotip stranke SMC brez dovoljenja in ga uporablja in objavlja na svojih plakatih,” so sporočili iz izolskega odbora SMC.

SMC in Gregor Perič v Izoli v drugem krogu županskih volitev podpirata Igorja Kolenca in ne Branka Simonoviča, čeprav so se na plakatih slednjega pojavila drugačna sporočila (desno zgoraj) iz centrale stranke
SMC in Gregor Perič v Izoli v drugem krogu županskih volitev podpirata Igorja Kolenca in ne Branka Simonoviča, čeprav so se na plakatih slednjega pojavila drugačna sporočila (desno zgoraj) iz centrale stranke 

IZOLA > SMC in Gregor Perič v Izoli v drugem krogu županskih volitev podpirata Igorja Kolenca in ne Branka Simonoviča, vztrajajo v izolskem odboru SMC.

“Edini, ki lahko pravno-formalno odloča o podpori kandidatu za župana v drugem krogu lokalnih volitev, je le Svet stranke Lokalnega odbora SMC Izola, skladno s Statutom SMC in Pravilnikom o ustanavljanju, organiziranosti in delovanju lokalnih odborov SMC,” so zapisali v sporočilu za javnost, pod katerim je podpisana predsednica izolskega odbora SMC Marisa Višnjevec Tuljak.

Spomnili so, da je Svet lokalnega odbora stranke 8. oktobra enotno in soglasno podprl Kolenca. Za podporo Simonoviču se niso odločili, “ker ima kandidat za župana premalo ambiciozen program za sodelovanje s stranko SMC Izola. Bistven problem pa je v tem, da gospod Branko Simonovič ne želi opravljati svoje funkcije profesionalno”.

Lokalni odbor SMC Izola “ne želi in se ne strinja s tem, da bi se na lokalni ravni lokalnim odborom vsiljevalo mnenje in podporo že vnaprej določenim kandidatom za župana, v nasprotju z mnenjem in odločitvijo lokalnih odborov”. Opozarjajo, da je treba pri vseh odločitvah, četudi izvirajo iz centrale izvršnih odborov stranke, nujno upoštevati kvalitete, reference in programe posameznih kandidatov, ter spoštovati lokalno specifiko in mnenje lokalnih odborov.

NR


Najbolj brano