Dušan Udovič bo vajeti Primorskega dnevnika predal Aleksandru Korenu

Dušan Udovič danes odhaja v pokoj in tako po osmih letih zapušča mesto odgovornega urednika Primorskega dnevnika. Vodenje časopisa bo prevzel njegov novinarski kolega Aleksander Koren.

Dušan Udovič Foto: Peter Verč
Dušan Udovič Foto: Peter Verč

TRST > Dušan Udovič se je od bralcev in sodelavcev poslovil v današnjem uvodniku Primorskega dnevnika, kjer je poudaril, da je Primorski dnevnik za manjšino velika dragocenost. “Politika, sicer ne vsa, pa zna biti do časopisa tudi sebična in parcialna. Po vseh letih še vedno težko razumem predsodke, včasih kar ideološke anateme, ki jih nekateri slovenski krogi v manjšini še vedno gojijo do dnevnika,” je zapisal.

Upravni odbor družbe DZP-Pr.A.E. je, potem ko je vzel na znanje mnenje odbora Zadruge Primorski dnevnik, za odgovornega urednika Primorskega dnevnika s štiriletnim mandatom imenoval novinarja Aleksandra Korena.

Opozoril je, da edini dnevni časopis med Slovenci v Italiji “ne more biti vprežen v noben voz politične ali strankarske narave”, in da “sta neodvisnost časopisa in profesionalen pristop najmočnejši jamstvi za njegov obstoj in uspeh”.

Udovič se je ob svojem odhodu zazrl še v prihodnje mesece, ki bodo za Primorski dnevnik odločilni, saj je v pripravi nov zakon o založništvu, ki naj bi po večletnem prizadevanju uredil tudi položaj manjšinskega tiska. “Odhajam s tega položaja z optimističnim pogledom v prihodnost, a hkrati z občutkom nelagodja in zaskrbljenosti, saj sem prepričan, da bi moralo biti to vprašanje že rešeno.”

Spletno uredništvo


Najbolj brano