Za Delamarisom uspešno leto

Za Delamarisom je uspešno leto. Čeprav je zaradi selitve v Pivko proizvodnja skoraj tri mesece stala, so jo lani ohranili na ravni iz leta prej, čisti prihodki od prodaje pa so bili lani za 37,5 odstotka višji kot v letu 2013. Sočasno s selitvijo so začeli tudi novo dejavnost ribarnic, skupno jih imajo po vsej Sloveniji v najemu 16.

Prvi mož Delamarisa Janez Rebec  Foto: Katja Gleščič
Prvi mož Delamarisa Janez Rebec  Foto: Katja Gleščič

PIVKA > Dejstvo, da je zaradi selitve proizvodnje v nov obrat na Kalu pri Pivki ta skoraj tri mesece stala, je prineslo nekaj dodatnih stroškov, proizvodnjo pa so kljub temu ohranili na isti ravni kot leto poprej. Pri tem ostajajo glavni prodajni proizvod ribe z zelenjavo, kjer lahko še rastejo tako v naboru proizvodov kot tudi v vrsti ribe, so prepričani v Delamarisu.

Delamaris je lani začel tudi z novo dejavnostjo ribarnic. Gre sicer za obuditev programa, ki je pred leti že bil del Delamarisa. Od julija lani imajo tako v najemu 16 ribarnic v Mercatorjevih centrih po Sloveniji.

Najpomembnejša ponudba ostajajo skuše z zelenjavo, ob tem pa je veliko povpraševanje tudi po paštetah, zlasti po Turistični in Tunini, so navedli.

Tudi po lanskem zaključku naložbe v nov proizvodni obrat ostaja več stvari, potrebnih nadgradnje, točneje posodobitev pakirnice in nove skladiščne zmogljivosti. Sočasno Delamaris vstopa na nove trge in razvija nove izdelke.

Selitev na Notranjsko, kjer ima sedež Pivka, je prinesla tudi sinergijske učinke, kot so povečanje konkurenčne sposobnosti na slovenskem in tujih trgih ter sinergije pri izkoristku prostorov. Skladišče, čistilna naprava in skupne službe so namreč na eni lokaciji. Sinergije so tako pri izkoristku prodajnih in distribucijskih poti ter na področju marketinga in oglaševanja, cenejše je zemljišče, nižji so splošni stroški na enoto proizvoda, možno je povečanje obsega in kakovosti proizvodnje in posodobitev tehnoloških postopkov.

Nova tovarna na Kalu je tehnološko napredna in okolju prijazna, zaposlenim zagotavlja boljše in prijetnejše delovne razmere, pravijo v družbi. Med drugim niso klimatizirani le prostori, kjer to narekuje tehnologija, temveč tudi prostori, kjer se zadržujejo delavci, ki tako delajo v boljših razmerah, kot so jih imeli na lokaciji v Izoli. Za zaposlene vsak dan organizirajo avtobusni prevoz iz Istre ter toplo malico, so navedli v Delamarisu.

STA


Najbolj brano