Zimsko odštevanje

Tolminska nogometna pomlad bo v znamenju lova na obstanek v drugi ligi, ki so ga uspešno začeli že v končnici jeseni. Za odrešilnim osmim mestom zaostajajo tri točke, kolikor znaša prednost Zarice. Prav v tekmi s Kranjčani bodo 13. marca na Brajdi tudi odprli drugi del prvenstva.

Kljub zahtevnim vadbenim razmeram so Tolminci priprave na 
spomladanski del prvenstva začeli v dobrem ozračju.
Kljub zahtevnim vadbenim razmeram so Tolminci priprave na spomladanski del prvenstva začeli v dobrem ozračju.  

TOLMIN > Še prej nogometaše TKK Tolmin februarja čaka niz prijateljskih tekem. Do konca tega meseca bodo dopolnili igralski kader, v katerem se obeta nekaj sprememb. Lažje poškodovanega Anžeta Kuraja so registrirali pretekli teden in naj bi se kmalu priključil treningom za razliko od rekonvalescenta Aljaža Kanalca, ki bo z vadbo predvidoma začel marca, in Valentina Mraka.

Trener Borut Jermol se s pomočnikom Janom Kragljem nadeja, da se bo seznam novincev podaljšal. Želje so jasne. Ob povratniku Klemnu Jarcu je pretekli teden s Tolminci že treniral mladi vratar Blaž Drašček, v posoškem taboru pa upajo, da se mu bo pridružil tudi njegov soigralec in najboljši strelec Brd v jesenskem delu Grega Debenjak.

Potem ko se je eden od pomembnih členov Osuji Amarachi vrnil v Gorico, posojeni igralec Krke Kevin Kauber, ki sicer v Tolminu ni imel vidnejše vloge, pa se je podal v tujino, je po svoje logično, da želijo medse pripeljati še enega napadalno usmerjenega nogometaša. Jermol sicer zaupa aktualnemu igralskemu kadru, v katerem vidi še precej rezerv. Ne nazadnje je Dejan Sokanović zabil sedem golov in je tik pod vrhom lestvice najboljših strelcev druge lige. Učinek bi bil morda še večji, če ne bi serijsko zbiral kartonov. A s športno disciplino na igrišču se niso odlikovali niti njegovi soigralci.

Kazni je bilo enostavno preveč. Tega se zaveda tudi Jermol, ki trdi, da bo spomladi precej bolje. Tudi zato, ker so jeseni razrešili nekatera nesoglasja. Potemtakem bosta tudi potrpežljivost v igri in hitrejši pretok žoge lahko šla z roko v roki. ”Cilj je seveda obstanek v ligi. Prva tekma ne bo odločilna, bo pa zelo pomembna. Če bomo ugnali Zarico in jo takoj ujeli na lestvici, nas bo težko kdo zaustavil na poti do cilja,” je povedal Jermol, ki s predsednikom Mitjo Taljatom v teh dneh rešuje kadrovsko križanko. Medtem ko bo mladi Jani Šturm posojen Žirem v tretjo ligo, se utegnejo Tolminci okrepiti še z dvema nogometašema s prvoligaškimi izkušnjami. Vsestranski Cerkljan Nejc Praprotnik je z 22 leti sicer že pravi nogometni popotnik, ki se je preizkusil v Italiji in na Škotskem. Še odmevnejši pa bi bil prihod vratarja Vasje Simčiča iz Kopra.

Kakorkoli, Jermol bo lahko na februarskih prijateljskih tekmah s Krko, Ilirijo, Brdi, Dekani in Izolo uigral zasedbo, ki bo generalko za prvenstvene obračune opravila 6. marca na povratni polfinalni tekmi pokala MNZ Nova Gorica z Adrio v Mirnu. Domačim privržencem pa se bo prvič predstavila prav na dvoboju z Zarico.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano