Žbogarja v Izoli pričakali številni navijači

“Ko se mi na regati zazdi, da ne morem več, se spomnim na izolske navijače in si mislim, če se še malo bolj potrudim, mi bodo Ribari spet lahko pripravili sprejem,” je svoje navijače danes v središču Izole pozdravil jadralec Vasilij Žbogar, ki se je s svetovnega prvenstva razreda finn na Novi Zelandiji vrnil z bronasto medaljo.

V središču Izole so  z baklami in skandiranjem pozdravili 
svojega šampiona. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
V središču Izole so z baklami in skandiranjem pozdravili svojega šampiona. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

IZOLA > Člani navijaške skupine Ribari in mimoidoči meščani so svojega jadralnega šampiona ob 16. uri pričakali s skandiranjem in baklami, promet v središču Izole pa je za nekaj časa obstal. Po številnih stiskih rok, objemih in čestitkah se je slavje preselilo v Jadralni klub Burja, kjer je Vasilija Žbogarja pričakal tudi izolski župan Igor Kolenc.

Vzdušje je bilo prešerno, saj je to v dolgi in bleščeči Žbogarjevi jadralni karieri njegova prva medalja s svetovnih prvenstev in hkrati dobra popotnica za olimpijske igre prihodnje leto.

Vasilij in vodja njegove ekipe, brat Jure Žbogar, nista skrivala navdušenja nad novim uspehom, čeprav sta bila precej utrujena, saj je bilo prvenstvo naporno, pot domov pa dolga več kot 30 ur. Časa za počitek pa ne bosta imela veliko, saj že prihodnji teden odpotujeta na treninge na olimpijsko prizorišče v Rio de Janeiro. ALJA GOBEC TASI


Najbolj brano