Žbogar še bliže najboljšim

Drugi dan svetovnega prvenstva v jadranju v razredu finn na Novi Zelandiji je zaznamovalo pomanjkanje vetra in posledično tudi odpoved druge regate. V edini izpeljani regati je Vasilij Žbogar ciljno črto prečkal kot sedmi, v skupnem seštevku je peti.

Vasilij Žbogar Foto: Tomaž Primožic/Fpa
Vasilij Žbogar Foto: Tomaž Primožic/Fpa

AUCKLAND > Vetrovna napoved za drugi dan svetovnega prvenstva v razredu finn je napovedovala veter med 10 in 12 vozlov, vendar je bilo kaj hitro le jasno, da je bila napačna. Zaradi premalo vetra na regatnem polju je bil start prestavljen, v razmerah na meji regularnosti, pa je organizatorjem uspelo izpeljati vsaj eno regato.

“Prav takšnih razmer smo se najbolj bali in zelo sem zadovoljen, da mi je uspelo izvleči tako dobro uvrstitev. Zdaj sem v skupnem seštevku napredoval na peto mesto, kar je dober obet za naslednje dni. Bo pa tretji dan svetovnega prvenstva zelo naporen, saj naj bi izpeljali tri regate, vetrovna napoved pa ni najbolj obetavna. Treba se bo dobro spočiti in pripraviti na naporen dan,” je povedal Vasilij Žbogar, edini slovenski predstavnik na svetovnem prvenstvu v razredu finn.

Na edini izpeljani regati je bil najboljši Britanec Giles Scott, ki je prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku. Scott ima pred najbližjim zasledovalcem, Novozelandcem AndrewomMurdochom 16 točk prednosti, pred rojakom EdomWrightom pa še dve več. Žbogar ima na petem mestu 23 točk zaostanka.

Na svetovnem prvenstvu nastopa 80 jadralcev iz 28 držav, med njimi 19 nosilcev naslovov olimpijskih, svetovnih in evropskih prvakov. Poleg boja za naslov svetovnega prvaka se na prvenstvu 14 držav poteguje še za štiri olimpijske vozovnice.

STA


Najbolj brano