Žbogar na osmem mestu, Mrakova in Macarolova enajsti

Jadralci so imeli četrti dan predolimpijske regate v Braziliji težave z vetrom, po čakanju pa so po torku, ko so ostali na suhem, le izpluli na morje. V razredu finn so odjadrali dva plova, Vasilij Žbogar je bil dvakrat deveti in je po petih plovih skupno na osmem mestu.

Tina Mrak in Veronika Macarol
Tina Mrak in Veronika Macarol 

RIO DE JANEIRO > “Zadovoljen sem, po poškodbi in s staro jadrnico sem blizu najboljšim. Predvsem pa je pomembno, da dobro spoznamo razmere na prizorišču in se v naslednjih mesecih pripravimo na olimpijske igre. Razmere na regatnih poljih so zahtevne glede vetra in toka. Za zdaj še spoznavamo razmere, pred drugimi smo zagotovo eno leto v zaostanku glede tega,” je dejal Vasilij Žbogar.

V vodstvu je še vedno Nizozemec Pieter-Jan Postma, na drugo mesto se je povzpel Francoz Jonathan Lobert, tretji pa je Finec Tapio Nirkko.

V razredu 470 so dekleta odjadrala samo en plov na regatnem polju Pai. Tina Mrak in Veronika Macarol sta v cilj prijadrali na četrtem mestu in sta v skupnem seštevku napredovali na enajsto.

“Tudi danes zjutraj smo imeli veter z napačne strani. Spet so nam dodelili najbolj oddaljeno polje izven zaliva. Startali sva zelo dobro, prvo bojo obrnili kot prvi in vse do zadnje krme vodili, nato pa sva prepozno šli v obrat in tako izgubili tri mesta. V cilj sva prispeli kot četrti. Kljub slabi odločitvi tik pred ciljem, kjer sva izgubili vodilno mesto, sva z današnjim jadranjem zadovoljni. To je prva regata v Riu, ki sva jo do zdaj najbolje odjadrali, saj so razmere izredno zahtevne in se situacija lahko v trenutku obrne,” je dogajanje na olimpijskih regatnih poljih strnila Veronika Macarol.

Na prvo mesto sta se po petih odjadranih plovih povzpeli Američanki Anne Haeger in Briana Provancha, drugi sta Britanki Hannah Mills in Saskia Clark, na tretjem mestu pa sta Kitajki Shasha Chen in Haiyan Gao.

STA


Najbolj brano