V igro jih je vrnil 16-letnik

Z gostovanja pri trikratnih evropskih klubskih prvakih iz zlatih časov splitske košarke se je moštvo Sixta Primorske vrnilo z zmago. Ta ga je zavihtela na vrh lige Aba 2, kjer je izenačena s prihodnjim tekmecem Vršcem.

SPLIT > Ob pogledu na lestvico je še posebej zanimivo, da sta se oba vodilna kluba v regionalno ligo prebila iz kvalifikacij.

KK Split se v zadnjih letih s težavo prebija naprej, saj denarja v Splitu za košarko ni, zato ta bolj ali manj životari. Pred leti niti predsednikovanje enega od članov zlate klubske generacije, ki je v prelomu med osemdesetimi in devetdesetimi leti vladala evropski klubski košarki, Dina Radje, klubu ni prineslo premika iz začaranega kroga životarjenja.

Split : Sixt Primorska 75:82

Mala dvorana KK Split, gledalcev 750, sodniki: Čukalović (Srb.), Raičević, Radulović (oba Čg.); četrtine - 28:16, 12:25, 20:27, 15:14.

KK Split, najboljši: Širko 21 (4 skoki), Kalajžić 11, Scott (8 podaj, 5 skokov) in Kanaet po 10.

Sixt Primorska: Ferme 17 (4 podaje), Joksimović 8, Mulalić 10, Kosi 4, Zupan 10, Čakarun 12 (6 skokov), King 13 (8 skokov), Glas 8.

Košarkarji Sixta Primorske so v petem krogu tekmovanja Splitu prizadejali četrti poraz, sami pa so pospravili četrto zmago. Tokrat je koprsko moštvo slavilo po preobratu z 82:75. V tekmo so gostje vstopili zadržano, košarkarji Splita pa so to izkoristili in že v prvi četrtini vodili s kar 15 točkami razlike (28:13). Toda na začetku druge četrtine se je izkazal adut s klopi, Gregor Glas. Dosegel je osem od naslednjih desetih točk košarkarjev v modrih dresih. Pridružili so se mu tudi soigralci in z delnim izidom 21:2 so se vrnili v tekmo ter ob polčasu vodili za točko (41:40).

Split je na samem začetku tretjega dela igre še prešel v vodstvo, nato pa je žogo v svoje roke vzel Tadej Ferme (zadel je vseh pet metov za tri točke). Dosegel je kar 14 od 16 zaporednih točk svoje ekipe in praktično sam povedel primorsko moštvo v vodstvo. Mirno končnico sta gostom zagotovila Marijan Čakarun z zabijanjem in Mirko Mulalić z dvema zadetima prostima metoma.

“Split je tekmo odlično začel, toda izkazalo se je, da našim nasprotnikom primanjkuje izkušenj, saj se v nadaljevanju tekme niso odzvali na takšen način, kot je trener od njih pričakoval. Gregor Glas, fant, star 16 let, nas je vrnil v igro. Ko so ostali videli, da se pri svojih 16 letih ničesar ne boji, so mu sledili še drugi,” je povedal trener gostov Jurica Golemac. RM


Najbolj brano