Tekel bo tudi olimpijski prvak

Prijave za tretji Istrski maraton bodo začeli sprejemati že 1. decembra. Tretja izvedba te vse bolj priljubljene množične prireditve, ki se je je lani udeležilo nekaj manj kot 3500 tekačev iz 21 držav, bo 10. aprila prihodnje leto s startom in ciljem v Portorožu. Za zvezdniško udeležbo bo tokrat poskrbel Gelindo Bordin, italijanski olimpijski prvak v maratonu iz Seula leta 1988.

Lani je Istrski maraton gostila Izola, letos ga bo Piran. Foto: Tomaž Primožic/Fpa
Lani je Istrski maraton gostila Izola, letos ga bo Piran. Foto: Tomaž Primožic/Fpa

PORTOROŽ > Po Kopru in Izoli bodo tretji Istrski maraton gostili v piranski občini. Prireditev bo 10. aprila prihodnje leto, ko bodo na sporedu maraton, polmaraton in rekreativni tek, dan pred tem pa bodo tekli otroci in mladinci.

Tudi letos so organizatorji rok za prijave nekoliko podaljšali in bo začel teči že v torek, 1. decembra. Šest tednov se bo mogoče prijaviti po znižani ceni 27 evrov, na dan prireditve pa bo startnina 50 evrov. Denarnih nagrad za zmagovalce ne bo.

Marijana Sikošek, vodja prireditve in predsednica Društva Istrski maraton, ki se podpisuje pod organizacijo dogodka, in Giancarlo Miranda, predsednik uprave Banke Koper, sta na včerajšnji tiskovni konferenci v Avditoriju Portorož podpisala novo pogodbo o sponzorstvu. Banka maratonu stoji ob strani že od vsega začetka, Miranda pa se je tudi sam udeležil drugega Istrskega maratona in bil navdušen nad organizacijo in progo. “Na maratonu sem preživel enega najlepših dni letošnjega leta,” zatrjuje.

Tokratni gostitelj, piranski župan Peter Bossman, je poudaril, da so v organizacijo dogodka vpregli vse svoje moči. “Verjamem, da bo tretji maraton še uspešnejši od prvih dveh. Želim si rekordne udeležbe,” je priznal.

“Tudi tokrat se nadejamo pomoči navijačev in prostovoljcev, ki so nam zadnji dve leti pomagali v zelo velikem številu, in bi se jim rada ob tej priložnosti tudi zahvalila,” je dejala Sikoškova.

Proga bo potekala iz Portoroža prek Izole in Kopra ter nazaj, pretežno po trasi Parenzane. Polmaratonci bodo startali v Kopru, rekreativci pa bodi tekli le od Portoroža do Strunjana in nazaj. Vsi tekači se bodo v Portorož vračali prek Fiese, piranskega obzidja in Tartinijevega trga. Organizatorji pričakujejo nekaj več udeležencev kot lani, ko je teklo približno 3500 iz 21 držav, z 42-kilometrsko progo pa je najbolje opravil Robert Radojković iz Poreča. Ta je včeraj napovedal, da bo branil naslov, čeprav bo imel hudo konkurenco v Gelindu Bordinu, 56-letnemu ambasadorju 3. Istrskega maratona, zmagovalcu Bostonskega maratona ter olimpijskemu prvaku iz leta 1988. Poleg Bordina bo maraton imel še šest ambasadorjev; med njimi bosta tudi koprska kajakašica Špela Ponomarenko Janić in gorski tekač Rok Bratina iz Tolmina.

ALJA GOBEC TASI


Najbolj brano