Spodbuda nogometu v Sežani

Po dolgih letih čakanja se lahko sežanski nogometaši pohvalijo z delno prenovljenim stadionom. Včeraj so tudi uradno odprli prenovljene slačilnice, tribune, poslovne prostore in parkirišče ob stadionu.

Slabo vreme ni zmotilo zadovoljstva ob novem objektu 
sežanskega stadiona. Foto: Marica Uršič Zupan
Slabo vreme ni zmotilo zadovoljstva ob novem objektu sežanskega stadiona. Foto: Marica Uršič Zupan

SEŽANA > ”Predvsem bomo lahko končno uresničili zastavljene cilje,” je z novo pridobitvijo zadovoljen Ljubiša Mijatović, predsednik Nogometnega kluba Tabor. Njihovo delo je v veliki meri usmerjeno v mlajšo generacijo sežanskih nogometašev, ki so ključni za razvoj nogometa na Krasu, medtem ko je članska ekipa pri vrhu tretje lige. Njen cilj je napredovanje v drugo SNL.

“Pričakujemo več zanimanja otrok, že letos beležimo rekorden vpis. Opažamo tudi porast zanimanja pokroviteljev,” je zadovoljen Mijatović. V klubu je skupaj 150 igralcev, od tega 120 v mlajših sekcijah.

Nove prostore je z odprtjem dobil tudi Zavod za šport, turizem in prosti čas, kar bo olajšalo delovanje športnih organizacij na Sežanskem. “Športni del bo končno združen pod eno streho. Prav tako bomo dobili tudi večjo sejno sobo, ki bo na voljo vsem društvom,” je zadovoljen direktor zavoda Božo Dragan.

Obnova je znašala 1,2 milijona evrov, so nam povedali na občini. O obnovi stadiona se je v zadnjih letih veliko govorilo tudi na občinskih sejah. Decembra pred štirimi leti so se občinski svetniki strinjali s 400.000 evrov vredno prenovo tribun in slačilnic, ob začetku obnove in podpisu pogodbe pred dvema letoma pa je bila ocenjena vrednost del slab milijon evrov, končni znesek pa je trikrat večji od sprva zamišljenega.

PETRA MEZINEC


Najbolj brano