Slovan klonil pred Izolani

Rokometaši Slovana so v 24. krogu 1. NLB Leasing lige izgubili proti Istrabenz Plinom Izoli z 29:30 (10:11).

Rokometaši iz Izole so podaljšali niz brez poraza na štiri 
tekme. Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Rokometaši iz Izole so podaljšali niz brez poraza na štiri tekme. Foto: Tomaž Primožič/Fpa

LJUBLJANA > Rokometaši iz Izole so podaljšali niz brez poraza na štiri tekme, trikrat so v tem obdobju zmagali in enkrat remizirali, današnji dve točki pa sta še toliko bolj pomembni, saj so igrali proti Slovanu, ekipi, s katero so v spodnjem delu prvenstvene razpredelnice. Primorci so na desetem mestu in so si z zmago zagotovili obstanek, Ljubljančani, ki so izgubili drugič po vrsti, pa na predzadnjem, 13. mestu.

Dvorana Kodeljevo, gledalcev, sodnika: Smolko (Sv. Jurij pri Ščavnici) in Sok (Ormož)
Slovan: Župić, Prevolnik, Kikanović, Marinček, Montanari-Knez, Marušič 3, Selaković, Stojnić, Škorc, Erak 2, Krivic 3, Topolovec 4 (3), Grojzdek 10, Planinc, Cherier 2, Sanković 5.
Istrabenz Plini Izola: Gregorič, Jurić 3, Božič 12 (2), Ravlija, Zorič-Stepančič, Selišnik, Žgavec 3, Štavar, Čosić 5, Kecman, Puhanič, Redžić 1, Vukovič, König, Velkavrh 6 (1), Matijašević.
Sedemmetrovke: Slovan 3 (3), Istrabenz Plini Izola 4 (3).
Izključitve: Slovan 10, Istrabenz Plini Izola 6 minut.
Rdeč karton: /.

Gostujoča ekipa je bila večino tekme boljši tekmec, a so domači vselej ujeli zaostanek. V 12. minuti je Izola vodila s 6:2, štiri minute kasneje pa je bilo 7:6, dva ali tri gole zaostanka pa so izbranci Gregorja Cvijiča vselej nadoknadili. Na začetku drugega polčasa so gosti prednost 12:10 povečali še za en gol, toda domači so jih še enkrat več ujeli, v 39. minuti je bilo 18:13 za ekipo Boruta Hrena, a Ljubljančani so vsakič našli rešitev. V 50. minuti so zaostajali za en gol, v 54. za tri, še tri minute kasneje je bil izid poravnan, v zadnjih trenutkih tekme pa so bili bolj zbrani gostujoči igralci.

Najučinkovitejši igralec tekme je bil z 12 goli Peter Božič, Žan Grojzdek je dal dva manj.

Državno prvenstvo se bo nadaljevalo po reprezentančnem premoru. Izola bo 23. aprila igrala proti Jeruzalemu Ormožu, Slovan pa čaka Dobova.

STA


Najbolj brano