Rokometašice Mlinotesta z mislimi že pri žrebu osmine finala pokala Challenge

Medtem, ko so si med sprejemom za rokometašice Mlinotesta nocoj predvsem navijači dajali duška s prigrizkom in pijačo, so misli igralk in vodstva že uhajale k jutrišnjemu žrebu. Tekmec v osmini finala pokala Challenge bo znan približno za kosilo.

 Foto: Igor Mušič
Foto: Igor Mušič

AJDOVŠČINA > Po zgodovinskem uspehu, ko so rokometašice Mlinotesta iz šest tisoč glave Ajdovščine v tretjem krogu evropskega pokala Challenge izločile bogati turški Zagnosspor iz stokrat večjega Trabzona, so bile na vrsti sladke skrbi pred zgodovinskim korakom kluba - igranjem med 16 najboljšimi ekipami tega pokala.

Žreb na sedežu mednarodne rokometne zveze se bo začel jutri, v torek, ob 11. uri. S kom lahko Ajdovke igrajo?

Potencialni tekmeci so Sokol Poruba iz Češke, lanski zmagovalec, španska Gran Canaria, Mecalia iz Španije, Virto iz Nizozemske, lanski ajdovski rabelj Elblag iz Poljske, Hakha 65 iz Švedske, Andersen iz Turčije in Karpati iz Ukrajine.

Trener Dušan Vidmar sprva ni verjel, da bo vprašanje o žrebu za osmino finala sploh prišlo na vrsto: “Ko sem videl postavno turško ekipo na ogrevanju, sem mislil, da bomo izgubili vsaj za sedem golov. Kljub temu sem punce hrabril, da dajo vse od sebe v obrambi. Dale so še mnogo več, kot sem pričakoval. Takrat sem začel verjeti, da lahko presenetimo, kar smo z zmago s tesnim izidom v prvi tekmi naredili, a je bilo pred drugo vse odprto. Turkinje so bolje začele, naša dekleta pa so brez pravih menjav, a ob odlični pripravi maserja, ki je naredil toliko regeneracije, kot je bilo sploh mogoče, stisnile vse atome moči in naredile odločilni preobrat. Na srečo v živčni končnici sodniki niso podlegli turškemu pritisku. Sedaj si želim le, da bi nam žreb namenil Čehinje. To bi pomenilo razmeroma kratko potovanje in premagljivega tekmeca.”

Potovanje v 2600 kilometrov oddaljeni turški Trabzon bo ostal 24-članski Mlinotestovi odpravi v nepozabnem spominu - pa ne le zaradi rezultata, poudarja tehnični vodja ekipe Matjaž Černigoj: “Vodstvo Zagnossporja je bilo gostoljubno tako, kot smo tega vajeni na Balkanu. Namestitev je bila dobra, hrana vrhunska, odnos pa je ves čas ostal korekten - tako po prvem porazu Turkinj kot tudi po drugem. Gostitelji so bili odprti za sprotne dogovore o manjših dodatnih željah. Naša majhna navijaška skupina je celo lahko šla na častno tribuno.”

Predsednik kluba in velik motivator Ivan Vodopivec je dodal: “Iz Turčije se vračamo z velikima zmagama, ki nam omogočata, da gremo naprej. To je dokaz, da se da v življenju narediti več kot si lahko mislimo. Zmagala sta srčnost naših deklet in taktika trenerja Dušana Vidmarja. Obljubljamo srčno igro še naprej.”

Na radarju tujih oglednikov se bo sedaj gotovo znašla Nina Zulič, ki je Turkinjam na dveh tekmah dala kar 22 golov, danes pa je povedala: “Naša želja po napredovanju je bila neizmerna. Ko je bilo treba, smo se metale na glavo. Kmalu smo videle, da se Turkinje dokaj počasi vračajo v obrambo. Na to karto smo dosledno igrale. Z diktiranjem hitre igre in z dobro obrambo nam je uspelo veliko protinapadov, kar je bilo odločilno. Za naprej si želim le, da bi bile tako borbene in disciplinirane še naprej. Ne vem, katere nasprotnice naj si želim na žrebu, ker nobenih ne poznam. Sama navijam za katero od španskih ekip.”

Med premlevanjem možnosti v boju s potencialnimi tekmeci in slavljenjem še svežih zmag je ob prigrizku in pijači v priljubljeni Sončni uri na Lavričevem trgu ura hitro tekla proti pričakovanj polnemu torku. V tem duhu se je razgovorila tudi kapetanka Maja Svetik: “Ta noč gotovo ne bo prespana. Občutki po napredovanju in ob tem sprejemu so nepopisni. Še vedno skoraj ne morem verjeti, kaj smo dosegle. Imele smo neizmerno voljo, trener nas je odlično pripravil, motivirali pa so nas vsi navijači - skupinica, ki je bila z nami, in tisti, ki so pesti stiskali doma. Sedaj upam, da bomo dosegle še kakšen uspeh in pripeljale kakšno evropsko ekipo spet v našo dvorano Police, pa naj bo katerakoli že.”

IGOR MUŠIČ


Najbolj brano