Razveselil Slovenijo, sebe in ženo

Izolski odbojkarski bombarder Mitja Gasparini ob vrnitvvi v domovino na brniškem letališču, kljub utrujenosti ni skrival veselja po zgodovinskem evropskem srebru slovenske odbojkarske reprezentance.

Mitja Gasparini in selektor Andrea Giani Foto: Cev
Mitja Gasparini in selektor Andrea Giani Foto: Cev

BRNIK >Takoj po finalni tekmi sem dejal, da se niti ne zavedam, kaj nam je uspelo, vem pa, da smo dosegli nekaj velikega. Res se je lepo vrniti domov in proslaviti takšen uspeh z najbližjimi in navijači,” je pojasnil 31-letni Izolan. Ob vrnitvi s prvenstva ga je pričakala vesela številna družina, navijači so mu pripravili velik transparent z njegovo sliko in napisom Naš ponos, v Izoli pa so mu v ponedeljek zvečer prijatelji in člani navijaške skupien Ribari v mestnem središču pripravili prisrčen sprejem. A v Izoli se ni zadržal dolgo, saj ga te dni že čakajo klubske obveznosti v pariškem PSG. Kljub neizmerni gneči ob veselju na Brniku je Izolan le uspel odgovoriti tudi na nekaj naših vprašanj.

> Kdaj se je zgodil ključni trenutek, po katerem je Slovenija na prvenstvu zaigrala v višji prestavi?

“Po porazu z Belgijo je bilo nekaj povišanih tonov in po tisti tekmi smo se napolnili z nekakšno dodatno energijo, ki je prej ni bilo. Očitno je tudi jeza opravila svoje. Že prej smo se zavedali, da se lahko zavihtimo zelo visoko, a nam je ravno poraz z Belgijci na nek način pomagal, da smo potem to tudi dosegli.”

> Ste po suvereni četrtfinalni zmagi proti Nizozemcem že razmišljati o skoku na zmagovalni oder?

“Težko je govoriti o tem, saj vse vendarle ni tako preprosto. Predvsem smo na vsaki tekmi želeli igrati čim bolj kolektivno in si na igrišču pomagati po najboljših močeh. Nismo razmišljali o individualnih potezah, temveč predvsem o igri reprezentance.”

> Polfinalna predstava proti Italiji še dolgo ne bo pozabljena.

“Tekme proti Italiji so vedno nekaj posebnega. V dvoboj smo krenili odločno kot proti Poljakom in Nizozemcem, tako da smo hitro prevzeli pobudo. Italijani niso imeli večjih priložnosti. Tudi po izgubljenem drugem setu ni bilo panike. Ostali smo mirni, saj smo bili prepričani, da bomo to tekmo dobili, če bomo le zadržali osredotočenost in do konca igrali tako, kot znamo.”

> So bili Francozi res nepremagljivi?

“Žal nam v finalu ni uspelo odigrati najboljše tekme, tekmeci pa so potrdili, da so trenutno najboljši na svetu. Nekaj trenutkov nezbranosti nam je odneslo zmago v drugem setu. Na koncu je bilo zelo tesno, a smo vendarle morali stisniti roko Francozom."

> So s tem srebrom poplačane številne odsotnosti od doma zaradi stalnih reprezentančnih obveznosti?

“Po več kot desetih letih sem reprezentančno poletje sklenil s tako velikim uspehom. Sedaj žena končno ni več jezna, ker me toliko časa ni bilo doma (smeh).”

SIMON MALJEVAC


Najbolj brano