Najuspešnejši JK Olimpic

Mitja Nevečny in Rok Leskovec sta nova državna prvaka na jadrnici razreda fireball. Prav v tem razredu - če odštejemo optimiste - je bila konkurenca najštevilčnejša. Sicer pa so minuli konec tedna v Piranskem zalivu izpeljali kar pet jadralnih državnih prvenstev.

V razredu fireball je nastopilo 23 posadk Foto: Gosailing
V razredu fireball je nastopilo 23 posadk Foto: Gosailing

PORTOROŽ > Na odprtem DP razreda fireball, ki je pri nas že dolga leta eden najbolje organiziranih razredov v neolimpijskih disciplinah, je nastopilo 23 posadk iz Slovenije in Češke. Slavila je češka posadka Jaroslav Verner-Milan Kvasnik. Naslov državnega prvaka sta s šestim mestom v absolutni razvrstitvi osvojila Mitja Nevečny in Rok Leskovec, sestavljena posadka JK Jadro in JK Fireball. Osma v absolutni in druga v razvrstitvi DP sta bila Marko Kocjančič in Matija Kocjančič iz izolskega JK Olimpic, bronasto medaljo in deseto mesto absolutno pa sta osvojila Miha Kavčič in Damjan Bertok (prav tako Olimpic).

V razredu flying junior je tekmovalo sedem slovenskih posadk. Državna prvaka sta postala Toni Rebec in Željko Planinšič iz Olimpica, sledita posadki Rok Volk-Marko Volk iz FJ Slovenija ter Igor Jerkič-Gregor Perhavec izŠKD Wada iz Ajdovščine.

V razredu evropa je državna prvakinja postala Anja Dorošenko. Srebrno medaljo je osvojil Maj Musa Olivieri, bronasto pa Matjaž Musa. Vsi trije jadralci so iz JK Olimpic, tekmovalo pa je devet bark.

Med 61 jadrnicami razreda optimist se je najbolje odrezala Špela Hajdinjak (Olimpic), drugi je bil Martin Fras (JK Izola) in tretji Luka Ferencek (ŠD Piran). Med le tremi laserji 4.7 pa je zmagal Taš Kolman iz izolske Burje.

Prvenstvi v razredih fireball in flying junior je organiziralo portoroško društvo Go Sailing, prvenstva v ostalih treh disciplinah pa Športno društvo Piran.

TA


Najbolj brano