Denič ima konje za dirko

Na včerajšnji tiskovni konferenci je selektor slovenske rokometne reprezentance Boris Denič predstavil seznam kandidatov za nastop na januarskem svetovnem prvenstvu v Katarju.

 Boris Denič: “Menim, da imamo prave konje za dirko in če bomo pravi, se nimamo koga bati.”  Foto: Denis Sabadin
Boris Denič: “Menim, da imamo prave konje za dirko in če bomo pravi, se nimamo koga bati.”  Foto: Denis Sabadin

LJUBLJANA > “Ni večjih sprememb v primerjavi s prejšnjimi akcijami. Priložnost bom ponudil preverjenemu kadru,” je poudaril Boris Denič, ki je pričakovano na priprave povabil tudi Koprčana Deana Bombača, in pojasnil, da je zaradi poškodb že odpisanih Boruta Mačkovška in Nenada Bilbije na seznam zapisal tudi Miladina Kozlino.

Vratarji: Gorazd Škof, Primož Prošt, Matevž Skok in Klemen Ferlin. Leva krila: Luka Žvižej, David Špiler in Simon Razgor. Levi zunanji: Klemen Cehte, Sebastian Skube, Mitja Nosan in Miladin Kozlina. Srednji zunanji: Uroš Zorman, Marko Bezjak, Staš Skube in Dean Bombač. Desni zunanji: Jure Natek, Jure Dolenec in David Miklavčič. Desna krila: Dragan Gajič, Vid Kavtičnik, Mario Šoštarič in Gašper Marguč. Krožni napadalci: Miha Žvižej, Matej Gaber, Blaž Blagotinšek in Uroš Bundalo.

Slovenski selektor bo 26 izbrancev zbral 22. decembra v Zrečah, že pet dni pozneje pa bo že na sporedu prva pripravljalna tekma proti Egiptu v Celju. Dan pozneje se bo slovenska reprezentanca pomerila še proti Alžiriji, v začetku januarja pa bo Denič skrčil seznam na 21 igralcev, ki jih bo popeljal na pripravljalni turnir na Dansko.

“Dobro je, da bomo nekaj pripravljalnih tekem odigrali doma. Tiste prave tekme za piljenje forme bodo na turnirju na Danskem. Z njihovo zvezo odlično sodelujemo, s tako težkimi tekmami pa bomo lahko stopnjevali pripravljenost,” je dodal Denič, ki je prepričan, da njegova zasedba lahko ponovi odličen nastop z zadnjega svetovnega prvenstva v Španiji, kjer je Slovenija osvojila četrto mesto. “Naš primarni cilj je uvrstitev v kvalifikacije za olimpijske igre. Menim, da imamo prave konje za dirko in če bomo pravi, se nimamo koga bati. Upam, da bodo fantje zadržali formo iz klubov, in bomo lahko tudi v Katarju prikazali rokomet na najvišji ravni,” je zaključil Denič. SM


Najbolj brano