Močni tudi v težavah

Pred Nogometnim društvom Gorica je še ena zahtevna sezona na vseh ravneh. Tega se zaveda tudi trener članske ekipe Miran Srebrnič. Vodili za uvodni prvenstveni obračun z Olimpijo v soboto in nadaljevanje prvenstva sta pozitivna drža in potrpežljivost.

Miran Srebrnič kaže novogoriško smer v novi sezoni. Foto: Jure Batagelj
Miran Srebrnič kaže novogoriško smer v novi sezoni. Foto: Jure Batagelj

NOVA GORICA > Takšno je tudi sporočilo za javnost oziroma za belo-modre privržence. “Težkih trenutkov z rezultatskimi krizami vred ne bo manjkalo. Vnaprejšnje predaje pa ni. Za nas bo sleherna tekma enako pomembna,” je pojasnil Miran Srebrnič, ki je nazadnje vodil Gorico od samega začetka prvenstva v sezoni 2012/13. Tudi pred tremi leti so bile okoliščine daleč od rožnatih, a z letošnjimi poletnimi izhodišči se vendarle težko primerjajo.

> Kako ocenjujete položaj v klubu?

“Problemi so in jih ne zanikamo. Na vseh področjih jih sicer rešujemo, a to ne gre čez noč. Verjamem, da bo tudi goriško okolje to prepoznalo in nas podprlo na domačih tekmah. V takšnem položaju je vsaka pomoč dobrodošla.”

> Kakšno je bilo pripravljalno obdobje?

“Načrtovano smo opravili. Je pa res, da se je ekipa spreminjala in je raven pripravljenosti igralcev različna. Škoda, da smo ostali brez Dejana Žigona in Amedeja Vetriha. Njun prispevek je bil raznovrsten, zato ju bomo pogrešali. Po drugi strani jima privoščim in razumem, da sta izbrala boljše razmere. Iskali smo in še vedno iščemo druge rešitve med razpoložljivimi igralci za njune vloge. Klub si ne more privoščiti večjih plačilnih izdatkov, kaj šele nakupov. Igrali bodo fantje, ki se najbolj želijo dokazati.”

> Bo ta zasedba konkurenčna?

“Seveda bi bilo na prvoligaški ravni lažje, če bi računal na že uveljavljene igralce, ki so v formi. Tudi mlajši igralci bi se ob njih lažje razvijali in črpali izkušnje. V pripravljalnem obdobju smo pokazali nekaj spodbudnih predstav. Res pa je, da v zahtevnem prvoligaškem ritmu ekipa potrebuje določeno število igralskih izkušenj in kilometrine.”

> Kakšno enajsterico imate v mislih?

“Računal sem, da se bomo Olimpiji zoperstavili z ekipo, ki je začela prijateljsko tekmo z banjaluškim Borcem. A se je pojavila težava, ker Alen Jogan, Matija Širok, Uroš Celcer in Miha Gregorič še niso registrirani. Upam, da bodo jutri, sicer bo treba najti nove kombinacije v obrambni vrsti, kjer so ob Tinetu Kavčiču za prvoligaško raven neizkušeni igralci. V vratih bo začel Januš Štrukelj. Grega Sorčan vadi še po posebnem programu. Sicer pa je Štrukelj z nami predelal vse priprave in si je zaslužil, da začne tekmo.”

> Kaj si obetate od sezone?

“Vsi bi si seveda želeli, da bi prvenstvo speljali v mirne tekmovalne vode. Boj za obstanek je vselej stresen, kar smo izkusili v pretekli sezoni. Prvenstvene tekme bodo pokazale, kje smo močnejši in kje šibkejši; po tem se bomo ravnali. Nenazadnje tudi prestopni rok traja do 31. avgusta, dotlej pa se lahko odpre še kakšna za moštvo koristna opcija.”

ALEŠ SORTA


Najbolj brano