Kraševci so tokrat favoriti

Na martinovo soboto košarkarji ne bodo počivali, saj nov krog tekmovanja v drugi SKL prinaša že tretji (zadnji letošnji) primorski derbi med Plamo pur in Mesarijo Prunk.

Kakšno presenečenje sežanskim košarkarjem na klopi Ilirske 
Bistrice snujeta Rok Dežman (desno) in Sašo Ožbolt? Foto: ZDRAVKO PRIMOŽIČ/FPA
Kakšno presenečenje sežanskim košarkarjem na klopi Ilirske Bistrice snujeta Rok Dežman (desno) in Sašo Ožbolt? Foto: ZDRAVKO PRIMOŽIČ/FPA

KOPER >Zadnji letošnji primorski derbi v Ilirski Bistrici bo lokalni derbi v pravem pomenu. Dvorana OŠ A. Žnideršiča bo ob 19.30 - kljub slabšemu začetku sezone pri gostiteljih - polna. Brkinsko-kraški dvoboj so v zadnjih letih zaznamovale napete tekme s preobrati, praviloma odločene v končnicah.

Trenutno stanje kaže na jasnega favorita - sežansko moštvo, kar priznavajo tudi v domačem taboru. Z dodatkom, da je na derbiju in pred domačim bučnim občinstvom vse mogoče. Plama je v novi sezoni obe domači tekmi izgubila, dvakrat pa je slavila v gosteh. Nazadnje, ko se je v končnici izvila iz železnega objema Portoroža. V bistriškem taboru so si po zmagi pošteno oddahnili. V Portorožu je trener Rok Dežman uporabil osem igralcev, vseh 45 minut je igral Tilen Zalar, manj je zaradi zdravstvenih težav igral krilni center Robi Hreščak. Nosilci ekipe so že nekaj časa skupaj, na čelu z Anžetom Srebovtom.

Medtem ko so Bistričani ohranili jedro ekipe, pa se vseeno še lovijo, so v Sežani po lanski sezoni opravili več sprememb. Prišleki kažejo, da so pravi izbor, saj v ligi ne poznajo poraza. Do zdaj so premagali vse tekmece, prepričljivo tudi enega od favoritov lige, Parklje, in lanskega prvoligaša LTH Castings. Udarni del moštva so Matic Sirnik (najboljši strelec in skakalec ekipe), Luka Grum, Dejan Milašinović (najboljši podajalec ekipe) in Matic Urbas, ki je v Sežano prišel prejšnjo sezono. Peterko zaokroža domačin Vito Furlan. V prvi SKL se bosta ob 19. uri v Kopru pomerila slovenska člana lige Aba 2, Primorska in državni podprvak Rogaška. Pri gostih izstopa Rashun Jarrel Davis s povprečjem 15,8 točke na tekmo, v ligi Aba pa še Ivan Batur (11 točk na tekmo) in Postojnčan Mitja Nikolić (9,8 točk na tekmo). Tako Primorska kot Rogaška sta v skupini štirih vodilnih ekip s po tremi zmagami in enim porazom. Koprčani so izgubili z Olimpijo, Rogaška pa s Hopsi.

ROK MAVER


Najbolj brano