Koprčanke za zgornjo polovico

Po daljšem premoru so konec tedna z rednim prvenstvenim krogom sezono nadaljevala dekleta v prvoligaškem prvenstvu. Do začetka maja (in konca prvenstva) bodo odigrala še enajst krogov.

 Foto: Tomaž Primožič/Fpa
Foto: Tomaž Primožič/Fpa

Prva ženska DRL

11. krog - Ljubljana : Velenje 19:18 (10:9), Krim Mercator : Krka 29:25 (9:13), Žurd Koper : Zelene doline Žalec 36:25 (19:14), Jadran Bluemarine : Celje Celjske mesnine 26:38 (16:15), Brežice : Zagorje 14:47 b(7:22), DP Logik Branik : Mlinotest 32:25 (16:14).

Pari 12. kroga, 30. januarja - Krim Mercator : Zagorje, Celje Celjske mesnine : Žalec Zelene doline, Brežice : Mlinotest, Žurd Koper : Krka, Ljubljana : Jadran Bluemarine HK. 31. januarja - Logik Branik : Velenje.

Žurd Koper : ZD Žalec 36:25 (19:14)

KOPER > Arena Bonifika, gledalcev 150, sodnika Gorenjc in Pajič.

Žurd Koper: Kraja, Bajič, Škrabar 3, Munda, Gojkovič 1, Čeh, Jagurdžija 2, Petrinja 11, Simončič, Fidel, As. Udovič, Al. Udovič 3, Leški 9, Zorko, Bytyqi 7, Baruca. Trenerka. Dalija Erceg.

Zelene doline Žalec: Križan, Danijel, Lah, Oder, Čede, Černjak 9, Lobnikar, Košir 1, Frangež, Pirc 1, Kompan 1, Tratnik 1, Korotaj 3, Turnšek 8, Zubak, 1 Strnad. Trener: Jernej Gologranc.

Izključitve: Žurd Koper 4, ZD Žalec 6 minut; 7-m: Žurd Koper 2 (2), ZD Žalec 5 (7).

Koprčanke so bile boljše že od uvodnih minut. Ko so jih gostje poskusile ustaviti tudi z grobimi prekrški, je koprska trenerka Dalija Erceg nemudoma povzdignila glas nad sodnika, da ne bi katera od njenih varovank končala v bolnišnici. V 14. minuti so domačinke že vodile za šest golov, potem pa so še nadaljevale z zbrano in z odločno igro. V napadu praktično ni bilo napak, blestela je Kristina Petrinja. Koprčanke so povedle tudi s sedmimi goli naskoka, a so se jim v končnici polčasa Žalčanke malce le približale.

V uvodu drugega dela igre so se gostje še uspele upirati, potem pa so domačinke ponovno pokazale, da so boljše in so ekipo iz Žalca povsem nadigrale. Natanko sredi polčasa je bil izid že 29:19. “Zmago so priborili obramba, borbenost in ekipni duh. Na tekmo smo se dobro pripravile, na igrišču pa uspešno izpeljale naš načrt. Gostje so imele nekoliko slabše vratarke, tako da mi je kar šlo,” je po koncu povedala prva strelka dvoboja Kristina Petrinja. SANDI JERMAN

Jadran Blue. : Celje CM 26:38 (10:23)

HRPELJE > Modra dvorana, gledalcev 50, sodnika Sok in Lah.

Jadran Bluemarine Hrpelje Kozina: Škamperle, Urbančič, Švara 5, Malec 4, Pavletič 1, Svetelšek, Poles 1, Pihlar, N. Šiškovič, Maglica 7, K. Šiškovič, Strnad 1, A. Poplašen, S. Poplašen, Teraž 3. Trener: Andrej Kastelic.

Celje Celjske mesnine: Moćič, Hrovatič, A. Vrček 6, S. Vrček 2, Regner 10, U. Krajnc 1, Hren 6, Perič 1, Cvikl, Jankovič 2, Privšek 2, Tržan. Trener: Rajko Begović.

Izključitve: Jadran 2, Celje 8 minut; 7-m: Jadran 4 (4), Celje 3 (3).

Domačinke so odigrale zelo slab prvi polčas in so Celjankam zelo olajšale pot do zmage. Jadranovke so imele precej težav v napadu, kjer so zapravile veliko žog. Z nasprotnicami so se enakovredno kosale le prvih sedem minut (4:5), potem pa je zaradi serije napak razlika začela hitro naraščati. Gostje so namreč ponujeno dobro izkoristile in iz hitrih protinapadov prihajale do lahkih zadetkov. Ob polčasu je bil zmagovalec že znan.

V nadaljevanju tekme je razlika najprej narasla na visokih šestnajst zadetkov, potem pa so rokometašice hrpeljsko-kozinske ekipe odigrale vsaj za odtenek bolje in do konca tekme poraz vsaj ublažile.

SJ

Branik : Mlinotest 32:25 (16:14)

MARIBOR > Dvorana Lukna, gledalcev 100, sodnika Ocvirk, Strigl.

Mlinotest: Rojc 9, Svetik 5, Jonovič 1, Schuster 5, T. Ferfolja 4, Brecelj, Š. Ferfolja, Vidmar, Čermelj, Tomšič, Masleša, Srečković, Pipan, Sanabor, Bratina. Trener: Dušan Vidmar.

Ajdovke so po koncu evropskega izziva nenadejano izgubile v Mariboru. Gostiteljice so vknjižile šele tretjo zmago v prvenstvu, pri čemer so s pridom izkoriščale vrzeli v ajdovski obrambi. Za gostje je bila nerešljiva uganka zlasti srednja zunanja igralka Stella Mateša, ki je zabila enajst golov. Razlika je narasla v drugem polčasu, v katerem so Ajdovke popustile tudi v napadalnem delu. Bile so nezbrane in si privoščile preveč napak, tudi pri izvajanju sedemmetrovk.

ASO


Najbolj brano