Izolani srečno pobrali ves plen

Za podrobno analizo bo te dni še čas, tekoče stanje pa sta prijatelja, sicer v soboto trenerska tekmeca, Igor Bole in Danilo Vladimir Sergaš, opravila že kmalu po tekmi na druženju v kraškem hramu.

Dražen Vidakovič (v skoku s št. 5) je dosegel edini zadetek na 
tekmi. Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Dražen Vidakovič (v skoku s št. 5) je dosegel edini zadetek na tekmi. Foto: Zdravko Primožič/Fpa

SEŽANA > Zagotovo so dobrote na mizi bolj teknile izolskemu trenerju, saj je njegovo moštvo nekako uspelo odnesti celo kožo s sežanskega stadiona. Gostiteljem je prvič uspelo zbrati skoraj vse razpoložljive igralce in zagotovo so si silno želeli izolskega skalpa. Toda na koncu je slavil srečnejši in nekoliko boljši tekmec. Že kmalu je bil na verbalnem udaru obeh moštev zmedeni in nepripravljeni sodnik Blaž Kos. “Kupite si očala,” je najprej na delitelja (ne)pravice grmel izolski trener Danilo Sergaš, kmalu zatem je bila vrsta na domačem Igorju Boletu, na igralcih in kajpak na številčno skromnem občinstvu. Kos bi, če bi bile zraven TV kamere, pogrnil na celi črti: izolski zadetek je padel po zelo dvomljivem prekršku, toda na drugi strani so Sežanci povsem zaspali, in tako je nekaj, kar je bilo mišljeno kot podaja, s posredovanjem Dražena Vidakovića končalo v domači mreži. Domači so bili še v šoku, ko so takoj izgubili žogo in je pred Boleta sam pritekel Aleks Bordon. Toda sežanski vratar je strel ubranil. Spet je bil na udaru Kos, kajti gostitelji so trdili, da je bil v akciji storjen prekršek. Tik pred koncem polčasa je eden od izolskih branilcev znotraj kazenskega prostora spotaknil zelo razigranega Klemna Kariža, a sodnik je ostal nem, verbalna kanonada Sežancev pa je minila brez rumenega kartona. Če po sodnikovo ni bilo prekrška, potem bi moral Kariž videti rumeno za simulacijo. Še sreča, da je bilo kmalu konec prvega polčasa, da so se lahko strasti umirile.

V nadaljevanju podobno razburljivih spornih zadev k sreči ni bilo. Izolani so prevladovali v zvezni vrsti, Sežanci pa so delno neuigranost in pomanjkanje kakovosti skušali nadoknaditi z borbenostjo, nekajkrat pa so z duhovitimi akcijami celo presenetili Izolane. Poskušali so prek Vedrana Školnika in Klemna Kariža, a redko v okvir vrat, medtem ko so Izolani večkrat prihajali pred domača vrata, a so bili pri zaključevanju nezbrani. Blizu zadetka so bili po strelu Bostiana Podgajskega (ves čas je bil najbolj konkreten), ko je mrežo rešil eden od domačih igralcev, podvojenemu vodstvu so bili morda najbliže v 50. minuti, ko je Nik Mihailovič sam stekel pred Boleta, ki je žogo nekako pokril s telesom. Bolj kot se je bližal konec tekme, bolj je bilo jasno, da se rezultat ne bo spremenil.

Tabor Sežana : MNK Izola 0:1 (0:1)

Stadion Rajka Štolfa, gledalcev 70, sodnik Kos (Kresnice) 5,5. Strelec - Dr. Vidaković (39).

Tabor Sežana: S. Bole 6, Č. Kariž 6, Lukač 6,5, Podgoršek 6, Špacapan 5,5, Pirc 6,5, Matkovič 6 (od 78. Klun-), Školnik 6 (od 62. Ferjančič 6), Mar. Bombač 5,5 (od 75. Čvokić-), K. Kariž 7, Čižmešija 6. Trener: Igor Bole.

MNK Izola: Bužan 6, Mandir 6, Da. Vidaković 6, Dr. Vidaković 7, Božič 6,5, Humar 6, Mihailovič 6,5, Finkšt 6 (od 82. Stojanović-), Podgajski 7 (od 90. Jacquet Boschi-), Zatkovič 6,5, Bordon 6,5 (od 77. Čaušević-). Trener: Danilo Vladimir Sergaš.

Rumeni kartoni: S. Bole, Špacapan, Školnik; Dr. Vidaković, Zatkovič.

ROK MAVER


Najbolj brano