Izolan Rajko Hrvat z zmago neposredno v polfinale

Na evropskem prvenstvu v veslanju, ki ga te dni gosti poljski Poznan, je danes v predtekmovanju kot prvi Slovenec nastopil lahki skifist Rajko Hrvat. Tekmo je vodil od starta do cilja, z zmago pa se je neposredno uvrstil v sobotni polfinale.

Rajko Hrvat je tekmo vodil od starta do cilja, z zmago pa se je 
neposredno uvrstil v sobotni polfinale.
Rajko Hrvat je tekmo vodil od starta do cilja, z zmago pa se je neposredno uvrstil v sobotni polfinale. 

POZNANJ > Hrvat se je z zmago v svoji predtekmovalni skupini in osebnim rekordom neposredno uvrstil v polfinale. Tekmo je vodil od starta do cilja in suvereno obvladal konkurente. Na prvih 500 metrih je imel že slab čoln prednosti pred prvim zasledovalcem iz Portugalske, v sredinskem delu proge ni popuščal kljub pestremu dogajanju za seboj, ko so se ostali štirje skifisti borili za drugo mesto. V drugi polovici je še celo povečal svojo prednost, ki je na koncu znašala slabih devet sekund. Drugi je bil Poljak Jerzy Kowalski, tretji Azerbajdžanec Javid Afendijev, četrti Portugalec Nuno Mendes in peti Danec Mads Rasmussen.

Hrvat se je tudi prvič v karieri spustil pod magičnih sedem minut za skifiste, njegov čas je bil 6:57,88. To je odlična napoved tudi na nadaljevanje prvenstva, saj je obenem dosegel tudi najboljši čas vseh treh predtekmovalnih skupin.

"Očitno sem po rezultatih naredil svoj osebni rekord že v predtekmi. Po eni strani sem presenečen, po drugi pa zelo vesel. Ko sva se s trenerjem odločila, da nadaljujeva tekme kot na Bledu, sem to sprejel in tako tudi opravil. Na začetku sem bil malo zadržan, vendar manj kot na Bledu in očitno mi je izboljšanje starta na pripravah uspelo. Ko sem prišel v vodstvo, sem z visokim, vendar ne maksimalnim ritmom nadzoroval tekmece in se zadnjih 300 metrov samo še odpeljal v cilj," je povedal slovenski veslač, ki bo v polfinalu nastopil v soboto ob 10. uri, njegovi tekmeci pa bodo znani po popoldanskih repasažih.

STA


Najbolj brano