Za začetek dve zmagi

Blejsko jezero je konec tedna gostilo močno veslaško mednarodno regato, na kateri je nastopilo skoraj 400 športnikov iz enajstih držav. Premiera izolskega lahkega dvojnega dvojca je odlično uspela, saj sta Rajko Hrvat in Marko Bolha zabeležila kar dve zmagi, na najvišjo stopničko pa se je povzpel tudi Koprčan Gašper Ostanek v posadki dvojnega četverca.

Rajko Hrvat Foto: Veslaška Zveza Slovenije
Rajko Hrvat Foto: Veslaška Zveza Slovenije

BLED > Po odlično organiziranem svetovnem pokalu v začetku maja je bilo Blejsko jezero spet prizorišče zanimivih veslaških bojev. Jubilejne, 60. mednarodne regate, so se udeležile posadke iz Avstrije, Hrvaške, Češke, Nemčije, Madžarske, Srbije, Slovaške, Turčije, Albanije, ZDA in Slovenije. Tekmovanja so potekala tri dni, s finalnimi regatami v soboto in včeraj dopoldan.

Na regati so nastopili tudi vsi najboljši slovenski veslači, ki so po evropskem prvenstvu že opravili nove reprezentančne priprave v Mariboru. Največ zanimanja je požel trenutno najboljši slovenski veslač, član VK Argo iz Izole, Rajko Hrvat, ki je po dveh vrhunskih predstavah v lahkem enojcu - bil je tretji na EP in drugi na tekmi svetovnega pokala - prestopil v lahki dvojni dvojec, v katerem se bo potegoval za olimpijsko normo.

Na Bledu je Hrvat prvič letos nastopil skupaj s svojim klubskim kolegom Markom Bolho in že kar takoj zabeležil dve zmagi. V soboto sta Izolana vodila vso progo in zmagala s prednostjo dveh čolnov pred madžarsko in hrvaško posadko. “S prehodom iz enojca sem sicer imel nekaj težav, saj je dvojni dvojec vendarle hitrejši čoln. Glavni cilj je svetovni pokal v Luzernu, do takrat pa z Markom potrebujeva še precej skupnih kilometrov,” je po sobotni zmagi dejal Hrvat.

V nedeljo je bila konkurenca v disciplini lahkih dvojnih dvojcev nekoliko močnejša, kljub temu pa sta Hrvat in Bolha zabeležila še eno prepričljivo zmago. Dobro je veslal tudi član koprskega Nautilusa Gašper Ostanek,ki je bil v soboto v enojcu četrti, včeraj pa je s posadko dvojnega četverca zmagal. Mladinka Alja Škrlj iz VK Izola je bila v enojcu četrta, enak dosežek pa je v soboto uspel tudi koprskima mlajšima mladincema Juretu Reberniku in Marku Uletu v dvojnem dvojcu.

Članica Andreja Kekič iz VK Izola je bila v dvojnem dvojcu četrta. Mladinka Tinka Kersikla iz Arga je včeraj v enojcu osvojila drugo mesto, njen klubski kolega Martin Jug pa je bil v mladinskem enojcu peti. Iz istega kluba prihajata tudi Tim Mahne in Nejc Donaval, ki sta bila v dvojnem dvojcu četrta, Pirančan Leon Mikuletič pa je v enakem čolnu pri mlajših mladincih osvojil peto mesto.

Najboljši slovenski veslači bodo v prihodnjih tednih nekoliko umirili tekmovalni ritem. Drugo regato za svetovni pokal v Vareseju 19. junija bodo izpustili, naslednji pomemben test pa jih čaka 12. julija na tretji regati za svetovni pokal v Luzernu, kjer se Hrvat in Bolha nadejata uvrstitve v finale.

TA


Najbolj brano