Gasparini spet odličen

Tokratna sreda v evropskih pokalih je bila delovna za štiri primorske odbojkarje. Na tujem je s 14 točkami spet blestel Mitja Gasparini, doma pa so se napredovanja v osmino finala pokala Challenge veselili Kamničani.

Tokrat 14 točk Mitje Gasparinija ni bilo dovolj za uspeh 
njegovega Paris Volleyja s Friedericshafnom. Foto: Cev
Tokrat 14 točk Mitje Gasparinija ni bilo dovolj za uspeh njegovega Paris Volleyja s Friedericshafnom. Foto: Cev

KAMNIK >Tokrat sta bila v evropskih pokalih aktivna dva slovenska kluba - dekleta mariborske NKBM in fantje kamniškega Calcita. Mednarodno sezono bo v osmini finala evropskega pokala Challenge (3. evropski kakovostni razred) nadaljeval le Calcit iz Kamnika, za katerega igra tudi novogoriški organizator Jani Konjedic (tokrat 5 točk). Gorenjci so na povratni tekmi na Nizozemskem sprva slabo branil prednost iz Kamnika (3:0), saj so izgubili z 1:3, a so se nato rešili z dobljenim zlatim nizom (15:9). Tako so izločili nekdanjega zmagovalca pokala CEV (drugi kakovostni razred), Apeldoorn. Kamničane v osmini finala čaka ukrajinska Lokomotiva Harkov, ki je premagljiv tekmec. V tekmovanju je bil uspešen tudi slovenski selektor Andrea Giani. Z Verono je še drugič s 3:0 premagal nizizomski Zwolle, a bo v nadaljevanju naletel na bogataški in zvezdniški Galatasaray iz Istanbula.

Odbojkarice Nove KBM Branika so na povratni tekmi osmine finala pokala CEV po dobrem odporu z 2:3 (23, -20, -17, 23, -10) v Mariboru izgubile proti premočnim prvakinjam pokala CEV iz leta 2013 - poljski Muszyni. Koprčanla pri NKBM, Marina Cvetanovič, je Poljakinjam, za katere je pred leti tudi igrala, dala 16 točk. Tudi to pa je bilo ob porazu (1:3) naših na prvi tekmi premalo.

Evropska elita

V prvorazrednem evropskem tekmovanju - ligi prvakov je bil Izolan Mitja Gasparini ponovno najboljši mož v dresu Paris Volleyja. Dosegel je 14 točk, a je imel premalo pomoči soigralcev. Tokrat je bil nemški prvak Friederichshafen (pred leti sta zanj igrala Primorca Gregor Jerončič in Jasmin Čuturič) boljši s 3:0. Parižani so kljub porazu drugi v skupini B. V skupini C je italijanski Trentino kljub porazu s francoskim Toursom z 2:3 ostal vodilni, za Italijane pa je odlično igral kapetan slovenske reprezentance Tine Urnaut (13 točk). V skupini E se je izkazal še en slovenski reprezentant - Klemen Čebulj, ki je bil s 13 točkami najučinkovitejši pri italijanski Macerati. Ta je s 3:0 odpravila češko Duklo Liberec. Odbojkarji ACH-ja so včeraj v 4. krogu lige prvakov gostovali v Gdansku. Po treh porazih so praktično že obsojeni na izpad v prvem delu tekmovanja.

V drugem kakovostnem razredu - v pokalu CEV - je bil uspešen francoski Cannes, ki je še drugič s 3:0 premagal avstrijsko-koroški Dob. Za zmagovalce je kanalski libero Jani Kovačič brezhibno sprejemal (naredil ni niti ene napake), pri poražencih pa je nekdanji član Salonita in aktualni reprezentant Danijel Koncilija dosegel tri točke. Francoze v četrtfinalu čaka španski Cai Teruel.

STA, IM


Najbolj brano