Do druge lige na drugačen način

Izolski nogometni tretjeligaš je že v prejšnjo sezono krenil zelo ambiciozno, a se mu želje o napredovanju v drugo ligo niso uresničile. Zaradi nesoglasij pri vodenju kluba je že pred koncem prvenstva odstopila uprava, sledila je zamenjava na trenerski klopi, nazadnje pa prihaja do sprememb tudi v igralskem kadru.

Utrinek z enega prvih treningov Izolanov v novi sezoni. Foto: Sandi Jerman
Utrinek z enega prvih treningov Izolanov v novi sezoni. Foto: Sandi Jerman

IZOLA > Prenovljeno vodstvo kluba, ki mu spet predseduje Aleš Frančeškin, je po koncu minule sezone analiziralo opravljeno delo, poiskalo vzroke za neuspeh in jih takoj poskušalo odpraviti. Vodenje članske ekipe je tako prevzel izkušeni trener Danilo Sergaš, Aljoša Čotar je presedlal k mladincem, da bi se z njimi poskušal vrniti v prvo ligo, medtem ko pri kadetih podobna naloga čaka Aleša Šmona. Sergaš, nekdanji igralec Izole in tudi že trener vratarjev pri mladinskih selekcijah državne reprezentance, ne bo imel lahkega dela. A vloge trenerja v Izoli zagotovo ne bi prevzel, če ne bi verjel v projekt in imel resnih zagotovil uprave.

“Uprava je obljubila, da bo dvignila raven delovanja kluba. Pogovor je potekal v smeri, da poskušamo napraviti ta korak, ki ga letos članom Izole ni uspelo. Naš cilj je preboj v drugo slovensko ligo. Želim si, da rastemo skupaj, tako uprava kot igralci. Moramo postati homogeni in potem bomo tudi konkurenčni. Ekipa bi po imenih lahko napredovala že v prejšnjem poskusu, a je bilo očitno nekaj narobe,” je povedal Sergaš.

Popularni Fičo je takoj po prihodu zasukal rokave, najprej vzpostavil disciplino in namesto peščice nogometašev z uvodnih treningov jih sedaj redno vadi že vsaj dvajset. Ekipo sta sicer zapustila napadalca Andrej Kotnik (Gorica) in Matej Zemljak (Ankaran-Hrvatini), Boštjan Božič pa je prenehal z aktivnim igranjem. Poleg tega še ni dokončno znano, ali bodo v Izoli ostali Matej Peroša, Anže Rupnik, Ivo Stipaničev, Sanjin Gavrić in Patrik Bordon, ki se še vedno spogleduje s tujino. Treningom so se priključili še mlajši od bratov Bordon Aleks, David Vidaković, brat branilca Dražena, ter dosedanji prvi vratar mladinske ekipe Luke Koper Primož Bužan. Bužan je pred selitvijo k sosedom že začel iskati delo prek sindikata nogometašev, nazadnje pa se je le našla rešitev, ki bo najbrž najbolj koristna za oba kluba in tudi zanj.

Izolani, ki računajo še na kakšno okrepitev iz Kopra in obenem iščejo še enega izkušenega ofenzivnega vezista, bodo v vsakem primeru prvenstvo začeli s precej spremenjeno postavo. Najprej bodo sicer odigrali prijateljske tekme s sežanskim Taborom ter s hrvaškima nižjeligašema Funtano in labinskim Rudarjem, 19. avgusta pa se bodo v pokalu Slovenije na domačem igrišču pomerili z drugoligašem Veržejem. Takoj zatem pa že sledi prva, morda celo kar najtežja domača tekma v prvenstvu, ko bo Izolo prvi obiskal največji lanski konkurent in aktualni prvak zahodne skupine tretje lige - ajdovski Škou.

SANDI JERMAN


Najbolj brano