Brez Primorja ne gre

Ajdovski in vipavski nogometaši imajo poleg sosedskega rivalstva v tretji ligi zahod precej skupnih točk. Ena je gotovo Primorje, nekdanji (športni) simbol Vipavske doline.

Vipavski nogometaši (v zelenobelih dresih) bodo ajdovske 
sosede prvič gostili v 4. krogu.  Foto: Simon Klančar
Vipavski nogometaši (v zelenobelih dresih) bodo ajdovske sosede prvič gostili v 4. krogu.  Foto: Simon Klančar

AJDOVŠČINA, VIPAVA > Zanimiv je pogled na trenerski štab Ajdovščine in Vipave. Trener Ajdovcev bo v novi sezoni Šefik Mulahmetović, pomagal mu bo nekdanji slovenski reprezentant Almir Tanjić. Vipavsko ekipo pa bo v navezi z Alešem Kodeljo vodil Adrijan Fegic, ki ga ni treba posebej predstavljati. Četverica je tako ali drugače zaznamovala posamezna nogometna obdobja Primorja, kjer se je igralsko uveljavil tudi Jan Vidic. Slednji je zdaj v trenerskem štabu Vipavcev, še pred dobrima dvema letoma pa se je z ajdovskim klubom, ki je medtem ubral novo smer, veselil naslova prvaka v tretji ligi zahod. Prepleteno in zapleteno.

Fama Vipava

Vipavci so v poletnem premoru dosegli, kar so želeli. Okrepili so zvezno vrsto, v kateri bo močan cerkniški pridih. Alen Keranović je bil v pretekli sezoni pomemben člen mirenske Adrie, ki se je borila za napredovanje. V Vipavi bo spet združil moči z Juretom Kandaretom. Oba bosta predvidoma dala težo vipavski sredini, koristi pa naj bi črpal tudi napad, kjer ostaja Sandi Bremec, pred petimi leti eden najboljših strelcev v mladinski kategoriji, v kateri je osvojil naslov prvaka. V članski kategoriji mu tako kot veliki večini goriških vrstnikov želeni preboj ni uspel.

V domači Vipavi bosta članski nogomet okusila tudi Roman Marc in Branko Tutuš, ki sta mladinski staž opravila v Biljah, kjer je branil Davor Pejakić. Številčno konkurenco bosta okrepila Deni Vuga in Žan Vidmar. “Cilj je seveda zgornja polovica lestvice, sam bi ga postavil še višje. Pretekli dve sezoni smo dobro začeli in slabše nadaljevali, tokrat se nadejam, da bomo blizu vrhu tudi ob koncu prvenstva,” je povedal Kodelja.

Ajdovščina

Ajdovci so lani doživeli precejšen igralski osip in so se iz kandidata za napredovanje čez noč prelevili v ekipo, ki se bori za preživetje. Letos je bil prestopni trend nasproten. Bo s kopico novincev in povratnikov, ki predstavljajo mešanico mladosti in izkušenj, tudi rezultat drugačen? Zvezno vrsto sta okrepila Bremčev vrstnik in soigralec iz Gorice Taulant Kadrija in Andraž Ivanovič, ki je po ajdovskem oblekel tudi vipavski dres, nazadnje pa je igral v zamejstvu. Iz mirenske Adrie je prišel specialist za branjenje enajstmetrovk Zoki Cvetković. Prekaljenega Miloša Đerića Mulahmetović dobro pozna še iz biljenskega obdobja.

Za mladostni zagon bodo poskrbeli posojeni igralci Maxi Leon Žižek (Gorica) ter Uroš Dikič in Žan Umek (oba Tabor), Luka Mutavčić, ki je mladinski staž opravil v Gorici, in seveda upi iz lastne nogometne šole. Prav na domačih mladcih naj bi v prihodnje slonela usmeritev ajdovskega kluba, ki se lahko pohvali z zavidljivo nogometno infrastrukturo. “Ekipa je konkurenčna in se lahko bori za uvrstitev med prvo četverico. Odvisno od razvoja dogodkov v jesenskem delu pa bomo prilagajali rezultatske cilje,” je povedal Mulahmetović.

ALEŠ SORTA


Najbolj brano