Blestela Gasparini in Terpin

V četrtek zvečer se je končala vrsta moških in ženskih tekem v evropskih odbojkarskih pokalih. Med Primorci sta bila s po 14 točkami najučinkovitejša Izolan Mitja Gasparini in Števerjanec Jernej Terpin.

Jernej Terpin (ACH, v skoku) je s 14 točkami postavil osebni 
rekord učinkovitosti na mednarodnih tekmah. Foto: Igor Mušič
Jernej Terpin (ACH, v skoku) je s 14 točkami postavil osebni rekord učinkovitosti na mednarodnih tekmah. Foto: Igor Mušič

LJUBLJANA > Slovenski ljubitelji odbojke so dolgo čakali na prvo zmago domačega predstavnika v ligi prvakov. Dočakali so jo v Tivoliju, kjer je ACH Volley s 3:1 le ugnal Vojvodino, ob Američanu Ericu Mochalskemu pa je bil prvič na tako pomembni tekmi nosilec igre komaj 19-letni sprejemalec iz Števerjana pri Gorici, Jernej Terpin, ki je dosegel svoj “evropski rekord” - 14 točk. Kanalec Matija Jereb ni igral. Ljubljančani se bodo težko otresli zadnjega mesta v skupini F, saj jih čaka še vodilna Modena.

V skupinah E in C sta si že zagotovila napredovanje v drugi del italijanska Macerata in Trentino. Pri prvi je slovenski reprezentant Klemen Čebulj poljskemu Belchatowu za zmago s 3:0 natresel 18 točk. Tine Urnaut je k enako izdatni zmagi Trentina nad Paokom prispeval osem točk.

V skupini B je bil moskovski Dinamo s 3:0 boljši od Paris Volleyja, za katerega je Izolan Mitja Gasparini dosegel 14 točk. Francozi se še borijo za drugo mesto in napredovanje.

V ženski ligi prvakov je bil ljubljanski Calcit nemočen proti italijanski Novari (0:3) in je obsojen na zadnje mesto v skupini B. Koprčanka Kaja Turk je za Calcit prispevala štiri točke. Poljski Atom Sopot, kjer je pomočnik trenerja Kanalec Vasja Samec, je kljub porazu z vodilnim turškim Vakifbankom ( 0:3) zadržal drugo mesto.

V moškem pokalu CEV je na prvi tekmi četrtfinala francoski Cannes s Kanalcem Janijem Kovačičem (kot prvi libero je tekmo odigral brez napak) premagal španski Teruel s 3:1. V pokalu challenge je ukrajinski Lokomotiv Harkov na prvi tekmi osmine finala s 3:1 premagal kamniški Calcit, za katerega je (sicer brez doseženih točk) zaigral tudi Novogoričan Jani Konjedic. Verona slovenskega selektorja Andree Gianija je s 3:1 odpravila turški Galatasaray. IGOR MUŠIČ


Najbolj brano