Amel Džuzdanović za goriški trikrat tri in prvo mesto

Amel Džuzdanović je eden od junakov nogometnega preporoda Gorice na igrišču. V preteklih treh tekmah je dosegel tri gole za tri zaporedne goriške zmage in vodstvo na prvenstveni lestvici po štirih odigranih krogih.

Borbeni Amel Džuzdanović (levo na fotografiji s tekme proti 
Rudarju) je nasprotnikovo mrežo zadel na treh tekmah 
zapored. Foto: Jure Batagelj
Borbeni Amel Džuzdanović (levo na fotografiji s tekme proti Rudarju) je nasprotnikovo mrežo zadel na treh tekmah zapored. Foto: Jure Batagelj

CELJE > Izkupiček bi lahko na petkovi tekmi v Celju dodatno odebelil in bil tako sam na vrhu lestvice strelcev, ki si ga deli z Luko Prašnikarjem. Še dvakrat je namreč Amel Džuzdanović zatresel okvir celjskih vrat. Na Areni Petrol je 21-letni ajdovski nogometaš pokazal, da nosi nekaj Messijevega v sebi pri strelu na gol, proti kateremu meri sila natančno. Tekmečevi vratarji pa praviloma le nemočno pospremijo let žoge.

> Zavoljo razvoja dogodkov bi bili verjetno razočarani, če v Celju ne bi zmagali, kajne?

“Napadali smo pred in po zgodnjem celjskem golu. Priložnosti smo nizali skozi vso tekmo. Naposled je pomembno, da smo dosegli gol več od tekmeca in vknjižili zmago.”

> Tudi vaša vloga je bila med ključnimi ...

“Ni pomembno, kdo doseže gol. Na lestvici štejejo moštvene zmage in točke.”

> Vendarle mora biti prisoten dober občutek, ko zadevate v nizu, mar ne?

“Kaj dober, vrhunski. Naj se kar nadaljuje, pri čemer še zdaleč nisem edini strelec. Goli so plod moštvenih akcij. Je pa res, da zadetki prinašajo rezultate in točke.”

> Za razliko od lani ste letošnje prvenstvo odprli odlično. Kje so razlogi za zasuk?

“Pozitiven razvoj dogodkov v klubu se hitro razširi v slačilnico in tudi na igrišče, kjer dihamo kot eden.”

> Tudi vaša igralska krivulja se je na začetku letošnje sezone obrnila strmo navzgor ...

“Lani me je zaviral tudi strah. Ves čas sem se prepričeval, da moram zaupati v lastne sposobnosti. Imam kakovost, ki jo moram pokazati oziroma izkoristiti. Letos mi je naposled tudi uspelo.”

> Zdaj se začenja ritem dveh tekem tedensko. Že jutri vas čaka domač prvenstveni obračun z Zavrčem. Se bo pozitivni niz nadaljeval?

“Verjamem v to. Gremo na zmago tudi s pomočjo domačih privržencev, ki jih ob tem želimo prepričati, da so naše tekme vredne obiska.”

> Kam lahko seže Gorica v letošnji sezoni?

“Vsi nas po malem podcenjujejo, vključno s tekmeci. Tudi Celjani so ubrali lahkotnejši pristop in se opekli. Naj se takšen trend kar nadaljuje. Vemo, česa smo sposobni in to tudi kažemo na igrišču. Kaj si mislijo tekmeci, pa je njihova težava.”

ALEŠ SORTA


Najbolj brano