“Vasko, vidiva se v Riu!”

Srebrna medalja, ki jo je veslač VK Argo Rajko Hrvat osvojil v kategoriji lahkih enojcev na svetovnem prvenstvu v Franciji, je doma. Priletela je sicer z manjšo zamudo, saj so slovenski veslači v nedeljo zvečer zamudili letalo, vendar to ni pokvarilo slavja, ko je Izola včeraj popoldan pozdravila svojega novega šampiona.

Tako je, ko se v Izolo vrne dobitnik svetovne kolajne.
Tako je, ko se v Izolo vrne dobitnik svetovne kolajne.  

IZOLA > Rajku Hrvatu so izolski navijači pripravili presenečenje, saj so ga od doma do veslaškega kluba Argo v marini pripeljali v glasni avtomobilski povorki. “Kaj takega nisem pričakoval. Naredili smo nekaj krogov po Izoli; občutki so bili res lepi,” je izkušnjo opisal Hrvat, ki je pred leti opazoval domača slavja v čast olimpijskim medaljam Vasilija Žbogarja, tokrat pa se je Žbogar peljal v spremljevalnem vozilu ob sprejemu za Hrvata. “Res mi je bilo v čast,” je dejal Žbogar. “Z Rajkom že nekaj časa skupaj trenirava, in vem, koliko dela je vložil v ta rezultat. Vem, kako se počuti. Tudi moja zgodba je bila podobna, saj sem prve vidne rezultate dosegel šele v zrelih letih. Želim si, da bi bilo v Izoli čim več takšnih športnikov!”

Po prihodu v klub sta Hrvat in njegov trener Iztok Butinar najprej pristala v morju, za kar so poskrbeli njuni veslaški kolegi. Nato je srebrnega veslača pozdravil izolski župan Igor Kolenc, skupaj še z nekaterimi športnimi funkcionarji. Med njimi je bil tudi predsednik Veslaške zveze Slovenije Jošt Dolničar. “Za veslaško zvezo je ta rezultat izjemnega pomena, saj smo v obdobju menjave generacij in nekoliko slabših rezultatov v zadnjih nekaj letih,” priznava predsednik. “Upam, da bo z Rajkom vzklila nova generacija veslačev, ki bo sposobna osvajati medalje na največjih tekmovanjih.”

“Ta rezultat je za slovensko in primorsko veslanje zelo dobrodošel, da se vsi skupaj opomoremo od šestletnega premora, kolikor je minilo od zadnje medalje na svetovnih prvenstvih. Pa tudi, da mlade navdušimo za ta šport,” dosežek svojega varovanca ocenjuje trener Butinar.

Hrvata so po prihodu med svoje podpornike prevzela čustva. “Nestrpno sem pričakoval vrnitev domov,” je priznal veslaški svetovni podprvak. “Zelo se veselim tega uspeha. Zahvaljujem se vsem svojim navijačem, Ribarom in celotni Izoli.” Njegov novi cilj so olimpijske igre, zato je Žbogarju z odra zaklical: “Vasko, vidiva se v Riu!”

ALJA TASI


Najbolj brano