Za 472.000 evrov glob v nadzoru voznikov avtobusov in tovornjakov

Finančna uprava (Furs) je julija povečala nadzor nad delovnimi časi in obveznimi počitki voznikov avtobusov in tovornjakov. Uslužbenci uprave so v minulem mesecu opravili 345 nadzorov prevoznikov. Pri tem so odkrili 407 kršitev, zanje je bilo izrečenih 326 glob v skupnem znesku 472.375 evrov, so zapisali na spletni strani Fursa.

Furs je v poostrenem nadzoru voznikov avtobusov in tovornjakov izrekel za 472.000 evrov glob. Fotografija je 
simbolična.
Furs je v poostrenem nadzoru voznikov avtobusov in tovornjakov izrekel za 472.000 evrov glob. Fotografija je simbolična. 

LJUBLJANA > Furs je nadzor še posebej usmeril na potencialno nevarne voznike, ki huje kršijo pravila ur vožnje in obveznih počitkov. Kot kaže poročilo o poostrenem nadzoru na slovenskih cestah, je bilo le 37 odstotkov prevozov brezhibnih.

V šestih primerih je bil voznikom zaradi kršitev odrejen obvezen počitek, zaradi zlorabe pa je bilo zaseženih osem voznikovih kartic. Poleg tega so finančni preiskovalci v 19 primerih začasno zasegli prometno dovoljenje in registrske tablice vozil.

Poročilo kaže, da so uslužbenci Fursa zaznali povečano uporabo nedovoljenih naprav, ki omogočajo nepravilno delovanje zapisovalnih naprav oziroma manipulacije s tahografi. Naleteli so na 37 primerov takšnih goljufij. Odkrili in zasegli so devet manipulacijskih naprav, ki so bile nelegalno vgrajene v vozila.

Furs skozi celo leto aktivno sodeluje pri varnosti cestnega prometa, na mesec običajno izvede 230 nadzorov na tem področju. Poleti nadzor še poostri, letos je denimo sodeloval v nacionalni akciji Varno poletje na slovenskih cestah.

STA


Najbolj brano