V torek o interpelaciji ministra Gašperšiča

Na torkovem koalicijskem vrhu bodo koalicijski partnerji govorili o interpelaciji ministra za infrastrukturo Petra Gašperšiča, proračunski razpravi, razvojnih vprašanjih in zakonodaji, ki jo bo na prvi seji obravnaval DZ, je danes ob robu posvetov o prihodnosti EU na delovnem obisku v Luxembourgu povedal premier Miro Cerar.

Peter Gašperšič Foto: Zdravko Primožič/Fpa
Peter Gašperšič Foto: Zdravko Primožič/Fpa

LUXEMBOURG > Minister Peter Gašperšič po besedah Mira Cerarja še vedno uživa njegovo zaupanje, v koaliciji pa se bodo morali še natančneje pogovoriti, kako bodo pristopali do odločanja po predstavitvi Gašperšičevega odgovora na interpelacijo v prihodnjih dneh. “Vlada mu je načelno dala podporo, zdaj pa smo v nepredvidljivem političnem procesu, v katerem verjamem, da bomo prišli do prave rešitve,” je dejal Cerar.

Po poletnem predahu je to prvi sestanek koalicije, za katerega Cerar verjame, da bo vladi dal nov zagon. Pričakuje, da se bo po njem začelo intenzivnejše delo.

Interpelacijo zoper Gašperšiča so junija pripravili v ZL, s podpisi so jo podprli tudi v poslanski skupini NP in nepovezani poslanec Andrej Čuš. Prepričani so, da je minister ena glavnih ovir na poti do izgradnje drugega tira med Koprom in Divačo, da je eden glavnih promotorjev privatizacije državne strateške infrastrukture, sumijo pa ga tudi nezakonitega vplivanja na nadzornike Luke Koper in Darsa ter ga krivijo za neuspešno posodobitev in elektrifikacijo železniške proge Pragersko-Hodoš.

Gašperšič je v odgovoru na interpelacijo vse očitke zavrnil in ocenil, da vsebina interpelacije ne cilja na oceno njegovega dela in dela vlade v zvezi z zagotavljanjem pogojev za izgradnjo drugega tira ter drugimi očitanimi domnevnimi nepravilnostmi, temveč je njen primarni cilj politična diskreditacija in preprečitev izvedbe projekta drugi tir z javno-zasebnim partnerstvom.

STA


Najbolj brano