V Siriji umrl Slovenec, ki naj bi se boril na strani ekstremistov

Več slovenskih medijev poroča, da je bil na bojišču v Siriji ubit slovenski državljan. Na policiji so pojasnili, da razpolagajo s podatkom, da naj bi v Siriji izgubil življenje slovenski državljan, a tega zaradi razmer niso mogli potrditi. O tem, ali je bil ubit na bojišču, policija doslej ni prejela uradnega obvestila.

Fotografija je simbolična
Fotografija je simbolična 

LJUBLJANA > Novico o tem, da naj bi bil v spopadih v Siriji ubit slovenski državljan, je danes objavilo več slovenskih medijev, na policiji pa so z informacijami zaenkrat skopi.

Kot poroča spletni portal Siol.net, naj bi po neuradnih informacijah iz obveščevalnih služb v Siriji pred pol leta, domnevno aprila, umrl Slovenec Jure Korelec, ki se je boril na strani islamskih ekstremistov. Po pisanju 24ur je v Sirijo odpotoval s skupino Slovencev sredi julija lani, a se edini od peterice ni nikoli vrnil. Poleg njega so bili v skupini še Rok Žavbi, Boštjan Skubic, Rok Šogorič in Matevž Cvetković. Vsi štirje naj bi se iz Sirije v Slovenijo vrnili po mesecu in pol, a Korelec, kot so za 24ur neuradno potrdili iz krogov blizu slovensko varnostno-obveščevalnih virov, se nikoli ni.

Korelec je po poročanju medijev mlajši, star 30 let, prihaja iz Zgornje Senice pri Medvodah. V islam naj bi se spreobrnil pred dobrim letom dni zaradi nesrečne ljubezni.

Korelec naj bi se uril pri Bilalu Bosniću v Bužimu, od tam pa je prek Turčije odpotoval na bojišča v Sirijo. Po podatkih obveščevalcev se je bojeval v mestu Raka, prestolnici kalifata, ki so ga razglasili džihadisti Islamske države.

Televizija Slovenija je medtem poročala, da je bil ubiti po neuradnih podatkih star nekaj več kot 20 let. V Sirijo naj bi se odpravil okoli novega leta in se tam pridružil upornikom, ki so se borili proti režimu predsednika Bašarja Al Asada. Ubit naj bi bil aprila. Kot so še poročali, naj bi se mladenič že pred časom spreobrnil v islam in sprejel muslimansko ime Jusuf.

STA


Najbolj brano