V četrtek na Primorskem nevihte, nato vročina

Popoldne bo ob morju in deloma na Primorskem sončno. Drugod bo pretežno oblačno, tu in tam bo še kakšna ploha. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 24, na Primorskem do 30 stopinj Celzija. Jutri bo zmerno do pretežno oblačno, sprva predvsem v južni polovici Slovenije delno jasno, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija
Fotografija je simbolična. Foto: Leo Caharija

LJUBLJANA > Dopoldne bodo občasne manjše padavine predvsem v severni Sloveniji, popoldne se bodo začele pojavljati tudi drugod. Razen na severovzhodu bodo tudi plohe in nevihte. Nekoliko več sonca bo ob morju, kjer bo večinoma suho. Predvsem v vzhodni polovici Slovenije bo zapihal severovzhodnik. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 17, ob morju in na Goriškem približno 20, najvišje dnevne od 20 do 25, v severnih in severovzhodnih krajih okoli 18, na Primorskem do 29 stopinj Celzija.

V četrtek bo oblačno, občasno bo deževalo. Na Primorskem bodo tudi nevihte, pihala bo šibka do zmerna burja. Padavine bodo popoldne slabele in v noči na petek ponehale.

V petek bo sončno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla ali nizka oblačnost. Topleje bo. Burja na Primorskem bo popoldne oslabela.

V prvem tednu avgusta bo ponovno okoli 30 stopinj Celzija.

STA


Najbolj brano