Prodajate na Bolhi? Pozor!

Med ljudmi, ki gledajo vaš oglas, so lahko tudi tržni inšpektorji. Ti so še posebej pozorni na prodajalce, ki prodajajo večje količine istovrstnega blaga. To bi lahko namreč smatrali kot delo na črno, zagrožene globe so od 1000 pa vse do 7000 evrov, pišejo današnje Finance.

LJUBLJANA > Časnik poroča o zgodbi prodajalca, ki je poleti na Bolhi prodajal rabljeno ročno uro za 70 evrov. Po nekaj telefonskih klicih človeka, ki se je prodajalcu predstavil kot interesirani kupec, in zapletu z okvaro nakup ni bil sklenjen. “Naslednji dan dobim zapisnik o opravljenem inšpekcijskem nadzoru v odsotnosti. Kupec je bil tržni inšpektor ... Dobim pravni pouk, da se moram v 48 urah izreči o prekršku, saj naj bi šlo za kršitev zakona o delu na črno,” je na enem od spletnih portalov zapisal omenjeni neuspešni prodajalec ure. Napisal je pojasnilo, da je zbiratelj ur in da občasno proda kakšno, a če je to smatrano kot delo na črno, tega ne bo več počel, pišejo Finance.

Tržni inšpektorji so najbolj pozorni na oglaševalce, ki so imeli objavljenih več oglasov z istovrstnim blagom, ali oglase, ki so ponujali isti predmet v več barvah, velikostih in oglasih.

Sledila je odločba, v kateri mu je tržni inšpektor prepovedal opravljanje trgovinske dejavnosti prodaje ur na črno. Ker se na prejeto odločbo ni pritožil v osmih dneh, je priznal, da je delal na črno, pišejo Finance. Temu pa je sledilo obvestilo Fursa, da naj se izreče o okoliščinah prekrška, za katerega je zagrožena globa od 1000 do 7000 evrov za fizično osebo.

NR


Najbolj brano