Počivalšek spodbuja Domelov model delavskega lastništva

Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek in več drugih predstavnikov vlade je na današnjem obisku Domela spoznavalo, kako učinkovit je lahko model delavskega lastništva. Minister si želi uspešen model, ki v Domelu daje zelo dobre rezultate, promovirati v slovenskem prostoru.

Predstavniki vlade so Domel v Železnikih obiskali v sklopu zagona strateškega vladnega projekta spodbujanja razvoja socialnega podjetništva, zadružništva in ekonomske demokracije. Foto: STA
Predstavniki vlade so Domel v Železnikih obiskali v sklopu zagona strateškega vladnega projekta spodbujanja razvoja socialnega podjetništva, zadružništva in ekonomske demokracije. Foto: STA

ŽELEZNIKI > Predstavniki vlade so Domel v Železnikih obiskali v sklopu zagona strateškega vladnega projekta spodbujanja razvoja socialnega podjetništva, zadružništva in ekonomske demokracije.

Vlada želi tudi pri prodaji dela državnega premoženja spodbuditi delavce v podjetjih, da pristopijo kot bodoči lastniki, je na novinarski konferenci po pogovoru z vodstvom Domela dejal državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Tadej Slapnik.

“Domel je eno zelo redkih in toliko bolj dragocenih podjetij, ki ima delavsko lastništvo, hkrati pa je zelo tehnološko uspešno in izrazito družbeno dogovorno,” je izpostavil Slapnik. “Ta model je presenetljivo pozitiven in si ga bom skušal vtisniti v spomin ter promovirati v slovenskem prostoru,” je o alternativnem modelu lastništva dodal minister Zdravko Počivalšek.

Vodilni evropski proizvajalec motorjev za sesalne enote

Slapnik in Počivalšek si želita, da bi tovrstni model uspeli prenesti tudi v lokalna okolja drugod po Sloveniji v upanju, da bi bil tudi tam vsaj približno tako uspešen kot v Domelu. Zavedata se namreč, da je Domelova zgodba o uspehu rezultat različnih dejavnikov, zato modela ni mogoče enostavno preslikati v druga okolja.

Predsednica uprave Domel Holdinga Jožica Rejec je opozorila, da je zlasti potrebno veliko pozornosti posvetiti vsem principom dela, ki so potrebni za konkurenčnost podjetja. Tako je potrebno stalno vlaganje v razvoj in v inovacije na vseh ravneh ter se truditi za zmanjševanje stroškov.

“Treba je ustvarjati spodbudno kreativno vzdušje z visokimi pričakovanji odgovornosti vsakega posameznika, potem pa lahko tudi ta model deluje,” je pojasnila prva dama podjetja z več kot 1000 zaposlenimi, ki velja za vodilnega evropskega proizvajalca motorjev za sesalne enote. Ima približno 700 lastnikov, nekdanjih in sedanjih zaposlenih, ki so združeni v Domel Holdingu.

Za lastništvo v Domelu so se zaposleni odločili leta 1996, ko je zahodni konkurent nameraval prevzeti podjetje. Zaposleni so zagovarjali nadaljnjo samostojno pot. Prevzem so preprečili z združevanjem notranjih delničarjev, ki so dosegli prevladujoči delež in s tem ohranili usodo podjetja v lastnih rokah. Stremijo k ohranjanju delovnih mest, zmerni in trajnostni rasti ter družbeni odgovornosti.

Lanski dobiček: več kot štiri milijone evrov

Za skupino Domel je bilo lansko poslovno leto najuspešnejše v zadnjih desetih letih. Za 11 odstotkov so presegli prodajo iz leta 2013 in za 5,8 odstotka zastavljene načrte. Tako je slovenski Domel prodal za 87,6 milijona evrov izdelkov, kitajska hčerinska družba Domel Suzhuo pa je ustvarila 6,3 milijona evrov prihodkov od prodaje.

V skupini Domel so lani realizirali za 6,5 milijona evrov investicij v nove programe in povečanje produktivnosti, ki je zrasla za pet odstotkov. Dodana vrednost na zaposlenega se je povečala za 20 odstotkov na 38.600 evrov. Končni rezultat pa je bil dobiček v višini več kot štiri milijone evrov.

STA


Najbolj brano