V Borštu pri Dolini eksplodirala hiša

V naselju Boršt (Bosco) v občini Dolina je eksplozija, ki je danes ob 8.10 raznesla dvonadstropno hišo in močno poškodovala sosednje stavbe, prestrašila vso vas in tudi širšo okolico. Hrup so slišali tudi v sosednjih vaseh, kamenje pa je s hiše letelo celo na pokrajinsko cesto, poroča Primorski dnevnik.

V Borštu je eksplozija, ki je danes ob 8.10 raznesla dvonadstropno hišo. Foto: Primorski dnevnik/Fotodamj@n
V Borštu je eksplozija, ki je danes ob 8.10 raznesla dvonadstropno hišo. Foto: Primorski dnevnik/Fotodamj@n

BORŠT > Stanovalec, 49-letni Gianfranco Zucca, ki ima mizarsko podjetje, ima opekline na polovici telesa. Žene in dveh otrok v času eksplozije ni bilo doma. Gasilci so povedali, da je ob njihovem prihodu še gorelo v kuhinji, kjer je najverjetneje prišlo do eksplozije. Počilo je zaradi uhajanja plina, z dogajanjem pa je policija seznanila tudi državno tožilstvo. Ni še povsem jasno, ali je šlo za nesrečo ali pa namerno dejanje.

V vasi je eksplozija prekinila dobavo električne enegrije in telefonske povezave, saj so se kabli pretrgali, po besedah dolinskega župana Sandyja Kluna sta se poškodovali tudi novi svetili na drogovih javne razsvetljave. Gasilci so iz previdnosti izklopili dobavo plina. Župan upa, da se bo položaj kmalu normaliziral, pa tudi, da bodo oškodovani vaščani poplačani. Močno se je poškodovalo nekaj hiš (sosednji je odneslo spalnico in kuhinjo) in več avtomobilov, poroča Primorski dnevnik.

Spletno uredništvo


Najbolj brano