Medved raztrgal ovco sredi belega dne

V hrvaških Vodicah v občini Lanišče, nedaleč od meje s Slovenijo, je medved sredi belega dne raztrgal ovco. Zgodilo se je vsega 50 metrov od vasi. Izginili so tudi štirje jagenjčki. Lastnik drobnice, 75-letni Milan Ribarić, je povedal, da je ovce pred tremi leti približno na istem kraju napadlo krdelo volkov.

Medved je sredi belega dne raztrgal ovco, kaže Milan 
Ribarić.  Foto: Glas Istre
Medved je sredi belega dne raztrgal ovco, kaže Milan Ribarić.  Foto: Glas Istre

VODICE > Milan Ribarić je razočaran. Od nekdaj se ukvarja z ovčerejo, če pa se bodo takšni napadi nadaljevali, bo prodal živali. Po pohodu medveda mu je ostalo 21 ovc in 15 jagenjčkov, piše Glas Istre.

“Ovce so ponoči v hlevu, podnevi pa se pasejo v senci pod drevesi. Tam sem tudi našel raztrgano ovco,” je povedal. V Vodicah je dvanajst prebivalcev in še najmanj toliko vikendašev. Z ovčerejo se ukvarja še en domačin, ki ima 15 živali. Ribarić se spominja, da se je v 60. letih prejšnjega stoletja v okolici Vodic paslo 1100 ovc, danes pa vsega 50.

Da je šlo za napad medveda, je potrdil lovski čuvaj Lovskega društva Čičarija Lanišče Renato Šverko. Medveda je nedaleč od bližnjega krmišča pred nekaj dnevi opazil tudi nek lovec.

Na istrskem krasu, na lovišču, velikem približno 14.000 hektarjev, je deset do 15 primerkov rjavega medveda, piše Glas Istre.

Spletno uredništvo


Najbolj brano