Voda, aghe, ujë ne pozna meja

Na otvoritvenem koncertu čedajskega festivala Mittelfest, ki bo tokrat potekal v znamenju vode in njene brezmejnosti, bo drevi nastopila tudi novogoriška pevka Tatjana Mihelj. Zapela bo skladbi avtorjev Vlada Kreslina in Arsena Dedića.

Pevka Tatjana Mihelj  se je v minulih dneh na nastop pripravljala z avtorjem Vladom Kreslinom in dirigentom Valterjem Sivilottijem. Foto: Kulturni Dom Gorica
Pevka Tatjana Mihelj se je v minulih dneh na nastop pripravljala z avtorjem Vladom Kreslinom in dirigentom Valterjem Sivilottijem. Foto: Kulturni Dom Gorica

NOVA GORICA, ČEDAD > Drevi in v prihodnjih dneh bo v Čedadu znova pestro, saj bo tamkajšnje poletno dogajanje bogatil 24. mednarodni festival Mittelfest.

Otvoritveni projekt, v furlanščini, slovenščini in albanščini naslovljen Aghe. Voda. Ujë, ki ga je zasnoval dirigent Valter Sivilotti, bo ob 22. uri združil ustvarjalce iz Italije, vseh republik nekdanje skupne države in Albanije, osrednja pozornost pa bo namenjena spoštovanju različnosti v okviru osrednje teme festivala, vode, ki združuje in povezuje ter ne pozna meja.

Na otvoritvenem koncertu sodeluje tudi Kulturni dom Gorica, ki je k sodelovanju povabil tržaškega pesnika Miroslava Košuto, prekmurskega kantavtorja Vlada Kreslina ter novogoriško pevko Tatjano Mihelj, ki bo na odru čedajskega trga zapela Kreslinovo skladbo Reka, napisano posebej za ta festival, ter pesem Samo plovi crnom vodom hrvaškega šansonjerja Arsena Dedića.

Aranžmaja za obe pesmi je pripravil Valter Sivilotti. “Sobotno dogajanje sredi Čedada bo zagotovo jemalo dih, saj nas čaka nastop z orkestrom pod taktirko vsestranskega in nagrajenega dirigenta, pianista in skladatelja Valterja Sivilottija ter pevskega zbora, ki šteje več kot sto pevcev,” pravi Tatjana Mihelj. V minulih dneh se je v goriškem kulturnem domu z avtorjema pripravljala na nastop. “Nastopov z različnimi orkestri se zelo rada udeležim, v zadnjem času sodelujem predvsem z Orkestrom Slovenske vojske,” dodaja novogoriška pevka, ki se že veseli samostojnih projektov v prihajajoči jeseni.

ANA CUKIJATI


Najbolj brano